Carl Nielsens Ungdoms Symfoniorkester, Nordfyns Korene og sopranen Kristine Becker Lund sørgede for endnu en velbesøgt nytårskoncert på Nordfyns Efterskole.

Særslev: Nordfyns Korene, der består af sangere fra flere nordfynske kor, og sopranen Kristine Becker Lund gav to meget forskellige variationer af, hvordan sangen kan udfolde sig, og begge varianter udløste stort og fortjent bifald ved søndagens nytårskoncert på Nordfyns Efterskole.

Både til koret og til sopranen blev den musikalske ledsagelse leveret af orkesteret CNUS, Carl Nielsens Ungdoms Symfoniorkester, dirigeret af Christian Hørbov-Meier.

De unge musikere lagde ud på egen hånd med en dramatisk indgangsbøn i form af forspillet til Richard Strauss' "Also Sprach Zarathustra" og tog derefter et langt spring frem i tiden til Hans Florian Zimmers musik til Batman-filmen "Dark Knight".

Jysk humor på Fyn

De musikalske indslag blev kædet sammen af en munter efterskole-forstander Bjarne Flyman, der på den fynske efterskole og foran det fynske orkester ikke kunne dy sig for at understrege sin jyske herkomst med at citere fra - fynske - H.C. Andersens "Jylland mellem tvende have", der blandt andet indeholder linjerne: Jylland du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed.

Men det var nu en anden H.C. Andersen-tekst, Nordfyns Korene lagde ud med, "I Danmark er jeg født" i Sebastians arrangement.

Kristine Becker Lund åbnede sin del af koncerten med en smuk fortolkning af Edvard Griegs "Solveigs sang".

Nytårskoncerterne i Særslev er en mangeårig tradition. Og musikken kan stadig fylde den store sal med en blanding af efterskolens elever og betalende gæster, hvoraf de fleste for mange år siden har lagt skolen bag sig.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.