Nordfyns Musikforenings tredje udgave af en etnisk koncert samlede fuldt hus på en lørdag eftermiddag i Søndersø.

Søndersø: Salen i Borgerhuset på Dallundvej var lørdag forårspyntet med lysegrønne bøgegrene og fyldt med en nogenlunde ligelig blanding af etnisk danskere og mennesker med rødder langt fra Nordfyn.

De var kommet for at høre musik og sang fra Danmark, Tyrkiet og Syrien inviteret af Nordfyns Musikforening, der for tredje år i træk stod for den etniske koncert, i år i samarbejde med foreningen Mangfoldighed på Nordfyn.

Det var også tredje år, at de seks musikalske medlemmer af familien Shaikho fyldte scenen med musik og sang til stor begejstring for publikum. Sangene blev præsenteret på dansk, nogle også sunget på dansk, oversat af familien selv.

Det fik formand for Nordfyns Musikforening Mette Hjorth til at rose dem for en stor sproglig udvikling og evne til at blive integreret i det danske samfund.

- Og jeg har stadig ikke lært at udtale navnet rigtigt, undskyldte hun.

Familien Shaikho opfordrede også til fællessang, og det lykkedes flot på Bob Dylans "Blowin' in the Wind", hvor alle kunne forenes på engelsk, mens der ikke var mange af de danske tilhørere, der kunne krølle tungen rigtigt til de arabiske tekster på det omdelte sangblad.

Nyt på programmet i år var tyrkisk sang leveret af Elif Serin fra Odense, der havde guitarist Mogens Jensen og pianist Flemming Falkenberg med på scenen. Alle tre er fra Odense og blander tyrkisk og dansk musikstil.

Her blev teksterne ikke oversat, men kort forklaret, før Elif Serin lod sin kraftfulde røst fylde salen.

Med på det musikalske program var også Jacob Hansen og Emma Pilgaard fra Nordfyns Musikskole, der blandt andet sang "I Danmark er jeg født", og kurdiske Nima Zare, der var helt alene på scenen med sit strengeinstrument, en tanbur, og for første gang optrådte for et publikum.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.