Morud-folk på flisearbejde

Der er et stykke vej igen, før de 30.000 fliser ligger, hvor de skal.
Foto: Anders Brohus

Morud-folk på flisearbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FÆLLESKAB: 30.000 fliser skal holde vandet på plads i det ny friluftsbad

MORUD: Masser af fliser og masser af mørtel...

Opsætning af hvide fliser er hovedopgaven for weekendens sjak i hullet, der indtil sommeren 2000 var lig med Morud Friluftsbad. Mere end halvandet år senere er bassinet stadig et hul på 3,8 meter, men ved hjælp af 30.000 fliser og et par hundrede i arméen af lokale frivillige, begynder det 25 meter lange bassin at tage form.

Endnu plasker de med mørtel, men om mindre end to måneder skal der for alvor plaskes i klorvandet. 1. juni genindvies det knap 70 år gamle friluftsbad, men i en topmoderne version, der ikke tåler sammenligning med det gamle og nedslidte anlæg bag Langesøhallen.

- 1. maj skal vi være færdige med bassinet. Der skal vand i, så vi kan få afprøvet vandrensning og filtre i måneden inden indvielsen, siger Torben Skovhus.

Han er manden, der sammen med et par andre har været tovholder og byggeudvalg på million-projektet, der skal vende et nedslidt friluftsbad til et nyt fritids-eldorado mellem skov og Stavisåen. Med godt to mio. kroner fra Søndersø Kommune og det samme fra Bygge- og Anlægsfonden har de 200 frivillige borgere og 20 håndværkere lagt for et par mio. arbejde i projektet.

De frivillige har blandt andet opført en 160 kvadratmeter stor omklædningsbygning med kiosk og overdækket terrasse. Solvarme-anlæg på taget skal sikre mindst 20 grader varmt vand og indenfor skal publikum trække i badebukser og bikinier inden de kaster sig ud i klorvandet, hvor kun hullet hører fortiden til. Resten er et nyt bassin med adskilt børnebassin, hvor to rutsjebaner og en klatreklippe skal holde dampen oppe hos det helt unge publikum. En udspringsø placeres i den dybe afdeling, hvor der også bliver mulighed for udspring på dybt vand fra én og tre-meter vipper.

15 teltpladser

- Vi har netop fået 50.000 kroner fra Albanifonden til en ny én-meter vippe. Den koster 112.000 kroner, fortæller Torben Skovhus.

Han glæder sig til at kunne nyde resultatet af knap to års målrettet arbejde. Både weekender og hverdagsaftener er gået på byggepladsen, der har sydet af aktivitet lige siden, borgerne besluttede sig for at skabe et moderne friluftsbad.

- Det har vist sig at være et større projekt, end vi havde forudset. Men der er kun én vej, og det er frem, erkender Torben Skovhus.

Sideløbende har Fyns Amt godkendt anlæg af en primitiv lejrplads på den anden side af Stavisåen.Her har spejdere fra Korup opført en træbro i bedste pioner-stil - også med blåt stempel fra amtet, og de skal i gang med at anlægge 15 teltpladser. På den anden side af friluftsbadet knokler en række frivillige med at etablere naturlegepladsen.

- Både lejrplads, naturlegeplads og friluftsbad indvies lørdag den 1. juni. Men ellers er det meningen, at friluftsbadet i fremtiden skal åbne som det plejer, på Grundlovsdag, oplyser Torben Skovhus.

Morud-folk på flisearbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce