Morten A. er klar til kamp for Nordfyn


Morten A. er klar til kamp for Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De politiske udfordringer er mange og store, når Morten Andersen tiltræder som borg­mester. Den 34-årige venstremand glæder sig

Nordfyn: Mandag den 4. januar har Morten Andersen første arbejdsdag som borgmester for Nordfyns Kommune.

Dermed tager den 34-årige venstremand fra Smidstrup på sin første dag i sin kun anden valgperiode hul på en opgave, der tildeler ham det øverste ansvar for en kæmpe organisation med 2500 ansatte og et årligt budget på cirka 1,6 milliarder kroner.

Trods sin i lokalpolitik unge alder og beskedne rutine i kommunalbestyrelsen føler Morten Andersen, at han har det nødvendige format til at klare den store opgave, der venter i de kommende fire år.

- Men det er jeg jo ikke den eneste, der synes. Det samme mener vælgerne her på Nordfyn og mit eget parti.

Ved valget den 17. november fik Morten Andersen 1524 personlige stemmer. Det var det højeste antal stemmer blandt de politikere, der stillede op til valget. Hvervet som Venstres borgmesterkandidat blev Morten Andersen tildelt af Venstres medlemmer, da han i november 2008 vandt en afstemning over partifællen Kurt Christensen.

Morten Andersen lægger ikke skjul på, at han er yderst tilfreds med, at han den 4. januar kan sætte sig til rette bag bordet på borgmesterkontoret i Bogense.

- Når man nu interesserer sig for lokalpolitik, så er posten som borgmester det ultimative, du kan opnå. Så selvfølgelig er jeg glad og spændt på opgaven, der venter.

Politiske kampe forude

Morten Andersen sætter sig i front for en kommunalbestyrelse, der muligvis kan have mange skrammer efter den senere tids voldsomme politiske stormvejr. Det kan meget vel kaste en række politiske kampe af sig. Ikke mindst Socialdemokraterne, men også SF, må formodes at have sigtekornet stillet ind på den nye Venstreborgmester.

Den situation tager Morten Andersen roligt. Han minder om, at der også var masser af ballade, da Bent Dyssemark (V) sikrede sig borgmesterposten forud for denne periode.

- Det til trods er vi i det store og hele endt med at have haft en samarbejdende kommunalbestyrelse. Så det er jeg sikker på, at vi også får i de kommende fire år.

Flertallet kan ryge

Men Morten Andersen og Venstre er i en situation, hvor han og partiet på ingen måde kan vide sig sikre på at have et flertal bag sig.

Det flertal, der bar Morten Andersen i borgmesterstolen, består foruden de ni venstrefolk af to løsgængere, Børge Nielsen og Ingmar Madsen, med fortid hos Socialdemokraterne, Dorte Schmidt Brown fra Nordfynslisten og René Lundegaard fra Dansk Folkeparti.

Dermed risikerer Venstres som borgmesterbærende parti at komme i mindretal, når vigtige ting som budget skal forhandles på plads.

- Det er ingen ønskeposition at komme i mindretal som borgmester. Men sker det, er jeg selvfølgelig 100 procent loyal over for kommunalbestyrelsens flertal.

Morten A. er klar til kamp for Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce