I Hårslev satser de benhårdt på at få del i kommunens budget til multibaner. Ansøgning er på vej.

Hårslev: Står det til Hårslev Bold-, håndbold-, badminton- og tennisklub bliver der meget snart bygget en ny og topmoderne multibane på idrætspladsen i Hårslev.

Nordfyns Kommune har i budget 2018 og de næste tre år afsat 2,8 millioner kroner til multibaner i nordfynske landsbyer. Meningen er, at fire landsbyer kan få en multibane med kunstgræs, og det er man i Hårslev meget opsat på at blive en del af. Arbejdet med en multibane har stået på i et års tid, men nu, hvor der er tilskud at søge, har klubberne sat turbo på arbejdet.

Vi har tre tilbud fra forskellige banefirmaer, som vi får fremlagt i uge 43. Derefter vælger vi, hvad vi vil gå videre med og sender en ansøgning til kommunen,

Lasse Mogensen, formand i Hårslev Boldklub.

- Vi har tre tilbud fra forskellige banefirmaer, som vi får fremlagt i uge 43. Derefter vælger vi, hvad vi vil gå videre med og sender en ansøgning til kommunen, fortæller Lasse Mogensen, der er formand i Hårslev Boldklub.

I det sydlige hjørne af idrætspladsen har der i mange år ligget en gammel tennisbane med asfalt som underlag. Planen er, at multibanen skal etableres på tennisbanen.

- Det kan vi spare en masse penge på, fordi vi ikke skal hen og støbe et nyt underlag, og der er i forvejen intakt hegn omkring banen, så vi vil kunne komme en del under de 700.000 kroner, som er afsat det første år, fortæller han.

Alsidig multibane

Multibanen vil kunne benyttes til både fodbold, håndbold og tennis. Den bliver to meter kortere end en almindelig håndboldbane, og alle klubber i Hårslev vil nyde godt af den, tror Lasse Mogensen.

- Det betyder, at håndboldklubben kan spille udendørs om sommeren. Fodbold behøver ikke leje en kunstgræsbane, tennisklubben vil kunne tilbyde kunstgræs i stedet for asfalt og hallen vil blive aflastet, når den er presset, siger han.

DBU Fyn er en del af projektet og rådgiver klubberne i Hårslev om ansøgning og etablering af bane. Meningen er, at alle borgere i og omkring Hårslev skal kunne bruge banen, og den vil også kunne indbringe sponsorkroner til klubberne. Der har i Hårslev tidligere været snak om at bygge en mindre tribune ved kampbanen, men de planer er foreløbig skubbet lidt i baggrunden.

- Multibanen er vores førsteprioritet. Det ville være dumt ikke at være klar nu, hvor kommunen har afsat penge til det, siger formanden.

Partierne bag budget 2018 har slået fast, at multibaner, der kan etableres ved skole eller idrætshal, har øverste prioritet, og dermed passer projektet få meter fra hallen i Hårslev formentlig godt ind i planerne.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.