Skal en minkavler ved Hessum have tilladelse til at udvide sin minkfarm?

Svar på det spørgsmål leverer Kommunalbestyrelsen sandsynligvis på torsdag den 17. december.

I Udvalg for Teknik og Miljø har et snævert flertal på fire ud af syv medlemmer vendt tommelfingrene op for en miljøgodkendelse til minkavleren. Partierne Venstre og Konservative er parate til at åbne for 1000 årstæver mere på minkfarmen på Trøjborgvej.

Med et ja til miljøgodkendelsen af minkfarmen opfordrer flertallet dog samtidig ejeren til at overdække sin gyllebeholder. For at mindske gener fra lugt og fluer.

Et mindretal på to socialdemokratiske medlemmer i udvalget kan ikke give tilladelse til udvidelsen. De mener, at der bør pålægges yderligere krav til ejeren for at minimere gener fra de mange tusinde mink.

Beboere og naboer i Hessum har ad flere omgange protesteret over udvidelsen.

Det er i øvrigt udvalgsmedlem Rene Lundegaard (DF) som har hævet sagen om miljøgodkendelse af minkfarmen fra udvalg til Kommunalbestyrelse.

Læs mere i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.

Mere om emnet

Se alle
Minkfarm blev udspioneret

Minkfarm blev udspioneret

7
Flertal: Grønt lys for flere mink

Flertal: Grønt lys for flere mink

Minkfarmer får grønt lys til flere pelsdyr

Minkfarmer får grønt lys til flere pelsdyr