Minimøbler og rundsave på højskole

Materialerne er mange, når Inge Amstrup (t.v.), Josephine Kaldan (t.h.) og de øvrige højskoleelever folder kreativiteten ud i ministørrelse.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Minimøbler og rundsave på højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 kvindelige elever laver blandt andet blomster og borde i en lille størrelse, som kræver stor fingerfærdighed

HARRITSLEV: Larmen fra en rundsav skærer uafbrudt gennem luften i et lokale på Nordfyns Folkehøjskole

Men ingen af de 18 kvinder, der befinder sig i lokalet, lægger tilsyneladende mærke til larmen. Rundsaven er nemlig blot et af mange værktøjer, som bliver brugt, når 17 elever og en lærer i denne uge nørkler med møbler, blomster og meget andet i miniaturestørrelse.

- Det er første gang, at jeg laver kursus her på stedet, men vi har tidligere været på Baaring Højskole. Vi har en enkelt nybegynder med. Resten har været med før. Nogle af dem har været med i samtlige fem år, hvor jeg har taget ud på denne måde, fortæller underviseren, højskolelærer Susanne Botfeldt.

Josephine Kaldan fra Silkeborg er "ny i klassen". En lille bogreol med skæve hylder vidner om, at hun er kommet godt i gang:

- Den vil jeg aldrig af med, for den er mit første forsøg med miniaturemøbler. Jeg er ikke så ihærdig som veteranerne. De begynder før morgenmaden. Men jeg får hele tiden gode råd til, hvad jeg kan gøre, forklarer Josephine Kaldan og nikker over mod Inge Amstrup, som sidder ved den anden side af bordet.
Inge Amstrup har medbragt en kikkasse til inspiration. Størrelsesforholdet er 1:48.
Inge Amstrup har medbragt en kikkasse til inspiration. Størrelsesforholdet er 1:48.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Med igen næste år

For rundsavene sidder heldigvis ikke på albuerne. Der er tid og lyst til at dele gode råd. Josephine Kaldans borddamer, Inge Amstrup og Gitte Gade, har været med samtlige gange, hvor Susanne Botfeldt har kørt miniaturekurset.

- Man lærer meget af hinanden, når man arbejder i grupper. Og så er det nok lidt ligesom at løbe: Det er også sjovere, når man er flere, siger Gitte Gade.

- Der er noget socialt i det. Jeg er kommet til at kende en masse fra hele landet. Det kræver stor tålmodighed at arbejde med miniatureting, men vi taler samtidig meget med hinanden under arbejdet supplerer Inge Amstrup.

De to veteraner er begge medlemmer af en miniatureklub i Midtjylland. Og den får nok snart et nyt medlem:

- Jeg er bidt af miniature. Jeg kommer igen næste år - og melder mig nok også ind i klubben i Midtjylland, fastslår Josephine Kaldan, mens hun er i gang med at måle ud til nye møbler i ministørrelse.

Minimøbler og rundsave på højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce