Millionerne er klar til uddeling


Millionerne er klar til uddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekter, der skal styrke udviklingen på Nordfyn, kan måske snart se frem til økonomisk håndsrækning

NORDFYN: På onsdag er der måske nogle initiativtagere, der kan begynde at sætte nogle udviklingsprojekter i vandet.

Nordfyns Lokale Aktions­gruppe (LAG) forventer nemlig at kunne uddele de første projektmidler fra Fødevareministeriets Landdistriktsprogram 2007-2013 i forbindelse med foreningens generalforsamling den 28. maj.

- Jeg har 16 åbne sagsmapper, og tre af ansøgningerne er på nuværende tidspunkt meget konkrete. Et af disse er 99 procent færdigt, men det betyder jo ikke nødvendigvis, at bestyrelsen godkender det. Men jeg har en stor forventning om, at mindst et projekt får penge på onsdag, siger Anders Lyck Fogh-Schultz, der er koordinator for LAG Nordfyn.

Penge på vej inden nytår

LAG Nordfyn udpegede Anders Lyck Fogh-Schultz til koordinator, da Fødevareministeriet bevilgede 1,8 millioner kroner pr. år i 2007 og 2008.

Pengene måtte imidlertid ikke bruges, før LAG Nordfyn havde lavet en udviklingsstrategi. Strategien har koordinatoren lavet - med rådgivning fra Nordfyns Kommune.

- Nogle af pengene går til blandt andet til administration, men vi har omkring tre millioner kroner, der skal deles ud inden 31. december i år. I modsætning til mange andre LAG'er har vi besluttet os for at have løbende ansøgningsfrister. Ind til nu har ansøgningerne været ligeligt fordelt mellem erhvervsprojekter og mere almennyttige projekter - typisk kultur, siger Anders Lyck Fogh-Schultz, der ikke ønsker at fortælle præcist, hvem der har søgt om at få del i kagen.
LAG NORDFYN
Nordfyns Lokale Aktionsgruppe (LAG Nordfyn) er en forening, der blev dannet i 2007. Målet er at skabe varig og bæredygtig udvikling på Nordfyn. Foreningens opgave er at indstille projekter til at kunne få tilskud fra Fødevareministeriets Landdistriktsproggram.

LAG Nordfyn har omkring tre millioner kroner, som kan deles ud inden årsskiftet. Nogle af de penge forventes uddelt i forbindelse med LAG's generalforsamling på onsdag.

Perspektiv i projekter

Anders Lyck Fogh-Schultz hjælper også ansøgerne lige fra begyndelsen - for eksempel med at tilrette de nødvendige projektbeskrivelser.

- Der skal være et perspektiv i projekterne. For eksempel, at der på sigt bliver skabt nogle job, eller at der bliver gjort noget for at tiltrække tilflyttere til Nordfyn, siger Anders Lyck Fogh-Schultz.

Næstformand for LAG Nordfyn Flemming Schou Christensen ved endnu ikke, om der bliver uddelt nogle penge på onsdag.

- Men vi vil i hvert fald satse på noget, der er perspektiv i. Man skal se på LAG Nordfyn som katalysator til at få mere ud af et projekt. Med hjælp fra koordinatoren, som har gode forbindelser til blandt andet erhvervslivet, kan et projekt måske også få midler fra andre steder, forklarer Flemming Schou Christensen.

Både erhverv, foreninger og enkeltpersoner kan søge om midler til udvikling i lokalområdet, og ansøgningsskemaet kan findes på www.lagnordfyn.dk.

Millionerne er klar til uddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce