Million forsvandt: Nordfynsk kvinde havde udsigt til erstatning - så blev sagen anket

Først sagde Arbejdsskadestyrelsen ja til, at Louise Bagger-Jørgensen Kolbyes nuværende tilstand skyldes en arbejdsskade og forhøjede endda hendes tab af erhvervsevne fra 35 til 50 procent. Men da Nordfyns Kommunes forsikringsselskab ankede den afgørelse, ændrede Arbejdsskadestyrelsen mening. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Million forsvandt: Nordfynsk kvinde havde udsigt til erstatning - så blev sagen anket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Louise Bagger-Jørgensen Kolbye fra Tørresø havde udsigt til mindst 1,4 millioner kroner for tab af erhvervsevne.
  • Men da Nordfyns Kommunes forsikringsselskab ankede afgørelsen, skiftede Arbejdsskadestyrelsen mening, og nu har den 40-årige pædagog kun udsigt til sin førtidspension.

Tørresø/Morud: Først fik Louise Bagger-Jørgensen Kolbye at vide, at hun både kunne få godtgørelse for varigt mén og erstatning for tabt erhvervsevne, efter at hun den 30. september 2010 om aftenen faldt over en kloakrist på parkeringspladsen ved Havrehedskolen, hvor hun arbejdede som pædagog. Mindst 1,4 millioner kroner havde hun udsigt til at få for tab af erhvervsevne.

Men så behandlede Arbejdsmarkedsstyrelsen sagen igen, og så var der pludselig ingen penge eller anerkendelse til den nu 40-årige kvinde. Der er ingen bevis for, at faldet er skyld i, at hun ikke kan arbejde og i stedet må leve af en førtidspension, lød den nye afgørelse, der blev stadfæstet i Ankestyrelsen.

Det har nu fået den nordfynske pædagog til at stævne Ankestyrelsen. En sag som hun har fået bevilget fri proces til at føre ved Retten i Odense.

I april 2012 anerkendte Arbejdsskadestyrelsen, at det var en arbejdsulykke, da Louise Bagger-Jørgensen Kolbye den 30. september 2010 faldt over kloakristen. Og at faldet er årsag til den diskusprolaps i nakken, der er skyld i de skader, der har gjort hende uarbejdsdygtig.

Med anerkendelsen fulgte et løfte om en godtgørelse på 118.575 kroner for varigt mén på 15 procent, og ved et møde på Jobcenteret fire måneder senere oplyste Arbejdsskadestyrelsen, at den vurderende Louise Bagger-Jørgensen Kolbyes tab af erhvervsevne til 35 procent. Den procent blev i marts 2013 sat op til 50 procent.

Vi vurderer, at din diskusprolaps i nakken ikke er en følge af den anmeldte hændelse, og vi anerkender derfor ikke den anmeldte personskade.
Afgørelse fra Ankestyrelsen

Forsikringsselskab anker

Men den afgørelse ankede Gjensidiges Arbejdsskadeforsikring, der er forsikringsselskab for Nordfyns Kommune, som er ansvarlig for, at kloakristen lå, så Louise Bagger-Jørgensen Kolbye faldt over den.

Forsikringsselskabets begrundelse for at anke var, at Louise Bagger-Jørgensen Kolbye har en kronisk gigtlidelse i rygsøjlen.

"Vi mener, at skadelidtes gigtsygdom med overvejende sandsynlighed har medvirket til den nedsatte funktionsevne", står der blandt andet i anken. Altså mener forsikringsselskabet ikke, at faldet over risten alene er årsag til, at Louise Bagger-Jørgensen Kolbye ikke længere er i stand til at arbejde.

Anken fik imidlertid ikke Arbejdsskadestyrelsen til at ændre mening, hvorfor anken blev sendt videre til Ankestyrelsen. Herfra kom sagen retur med besked om, at Arbejdsskadestyrelsen skulle se på den igen for at undersøge, om det - lidt forenklet skrevet - var faldet over kloakristen, der var årsag til den diskusprolaps, som Louise Bagger-Jørgensen Kolbye blev opereret for fem uger efter faldet og til de skader og smerter, der siden har gjort hende til førtidspensionist, før hun fyldte 40 år.

Styrelsen skifter mening

Og nu tog sagen pludselig en helt anden drejning:

Den 12. januar 2015 afgør Arbejdsskadestyrelsen, at Louise Bagger-Jørgensen Kolbyes skade i nakken ikke er en arbejdsskade, der kan anerkendes efter loven, og at hun derfor ikke er berettiget hverken til godtgørelse for varigt mén eller til erstatning for tab af erhvervsevne.

I begrundelsen står der blandt andet, at Ankestyrelsen (da den sendte sagen tilbage til ny behandling, red.) har vurderet, at der "ikke er dokumenteret brosymptomer og strakssymptomer mellem hændelsen den 30. september (faldet) og dine nuværende symptomer i nakken."

Louise Bagger-Jørgensen Kolbye anker afslaget til Ankestyrelsen, men det får hun ikke noget ud af.

"Vi vurderer, at din diskusprolaps i nakken ikke er en følge af den anmeldte hændelse, og vi anerkender derfor ikke den anmeldte personskade", står der blandt andet i begrundelsen fra Ankestyrelsen.

Styrelsen lægger blandt andet vægt på, at Louise Bagger-Jørgensen Kolbye sygemeldte sig den 29. oktober 2010 med smerter i ryggen, men intet nævnte om sin nakke. Og at hun før operationen havde haft smerter i nakken i tre uger efter behandling hos fysioterapeut for smerter i lænden.

Hvornår den nordfynske pædagogs sag mod Ankestyrelsen kommer for retten, er endnu ikke fastlagt.

Million forsvandt: Nordfynsk kvinde havde udsigt til erstatning - så blev sagen anket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce