Mere læ i nyt naturområde

Glas i siderne skal gøre bygningen endnu mere anvendelig. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Mere læ i nyt naturområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et genoprettet naturområde ved kysten øst for Bogense besøges rigtig meget. Nu skabes endnu bedre forhold. Men indtil det er sket, må publikum leve med gener

Gydelsteen: Naturrum Gyldensteen Strand får glasafskærmning.

Det sker for at give læ og tørvejr til naturområdets flere end 80.000 årlige besøgende og de mange skoleklasser.

Derfor vil dele af Naturrummet være afspærret frem til grundlovsdag 5. juni.

Under hele forløbet vil de offentlige toiletter være åbne og tilgængelige for publikum. Det gælder også de fleste borde-bænkesæt, og skolernes brug af skolestuen vil ikke blive berørt.

- Glasafskærmningen af Naturrummet er en forudsætning for en mere permanent udstilling om Gyldensteen Strands natur, som vi er ved at udvikle.

Det fortæller biolog Lars Malmborg i en pressemeddelelse.

Aktiv fra påske

Frivilliggruppen vil være aktiv fra påske og tilbyde åben Tærskelade, formidling og udlån af grej søndag eftermiddage i sommerhalvåret ofte med særlige events i tilknytning hertil.

- Hvis der er behov for guidede ture, kan man booke sig ind hos nogle af de lokale guider. Kontaktadresse kan findes på fondens hjemmeside avjf.dk. Guiderne er uafhængige af naturfonden, og guidning sker mod betaling, fortæller Lars Malmborg.

Gyldensteen Strand er navnet på det gendannede naturområde omkring det tidligere Gyldensteen Inddæmmede Strand omgivet af en bræmme af strandenge og rørskove. Området ligger øst for Bogense.

Området ejes i dag af Aage V. Jensen Naturfond med hjemmesiden avjf.dk.

Fonden erhvervede i 2011 området på i alt 616 hektar. Efter fjernelse af digerne mod Kattegat er genskabt et 214 hektar stort og lavvandet fjordområde./SH

Mere læ i nyt naturområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce