Antallet af fremmedsprogede elever, der lige er landet på Nordfyn, er mere end fordoblet siden sommerferien. Lige nu går 74 elever i modtageklasserne på Sletten Skole.

Antallet af nordfynske skolebørn, der ikke har dansk som modersmål, stormer i vejret.

De første halvandet år går flygtningebørn og børn med udenlandske forældre, der har fået arbejde på Nordfyn, i en af for øjeblikket syv modtageklasser på Sletten Skole i Otterup, hvor alle de fremmedsprogede børn, begynder deres skolegang.

Lige efter sommerferien sidste år var der 38 elever. Før eleverne gik på vinterferie i fredags, var der 74 elever i modtageklasserne. I begyndelsen af marts vil der være 81, og viceskoleleder på Sletten Skole Mette Landtved-Holm forventer, at der efter sommerferien vil være tæt ved 100.

Pengene skal følge med

Men det beløb, Otterup-skolen får til at drive modtageklasserne, kan ikke følge med elevtallets himmelflugt.

For beløbets størrelse har hidtil været fastsat én gang om året ud fra elevtallet den 5. september.

Derfor får skolen for eksempel lige nu penge efter, at der kun var 50 elever i modtageklasserne.

Men nu har politikerne i Børne- og Ungeudvalget besluttet, at tildelingen af penge til modtageklasserne fremover skal ske fire gange om året, så skolen ikke i så høj grad skal tære på det øvrige budget for at have lærerkræfter nok til at lære de små nye nordfynboer at mestre det svære, danske sprog, samtidig med at de på halvandet år skal nå at komme på et fagligt niveau, så de kan flytte til en almindelig klasse.

I Fyens Stiftstidende mandag kan du læse om undervisningen af de små børn, der lige er kommet til Danmark.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle

Økonomer: Flygtninge vil koste mange ekstra milliarder

37
Claus Hjort: - Jeg er træt af kommunernes jammer

Claus Hjort: - Jeg er træt af kommunernes jammer

16 V-borgmestre: Flygtningeantal giver os problemer