Melder sig ud af kamp om toppost


Melder sig ud af kamp om toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORDFYN: Efter næsten 20 år i nordfynsk lokalpolitik har Venstres gruppeformand, Mogens Christensen, valgt at indstille sin politiske karriere med udgangen af næste år.

Den 58-årige frugtavler fra Hårslev-egnen genopstiller ikke til det næste kommunalvalg. Dermed bliver kampen om at efterfølge borgmester Bent Dyssemark som spidskandidat for Venstre udelukkende et kapløb mellem udvalgsformand Kurt Christensen fra Uggeslev og Morten Andersen fra Smidstrup.

Mogens Christensen fortæller, at det er af tidsmæssige årsager, at han fravælger politik og en mulig toppost i Venstre på Nordfyn.

- Jeg vil rette fokus på andre opgaver og få lidt mere tid til det derhjemme.

Ved siden af sit politiske virke er Mogens Christensen også meget aktiv på den erhvervspolitiske front. Han er formand for frugt- og grøntselskabet GASA Odense samt næstformand for bestyrelsen i Dansk Gartneri.

Venstre i Hårslev beklager Mogens Christensens beslutning om at forlade politik.

- Han har lagt meget energi og professionalisme i arbejdet. Mogens Christensen har i den grad været uselvisk og arbejdet for helhedens bedste. Jeg tror en del på, at han ville kunne have vundet borgmesterposten i den kommende periode, siger Claus Bech.

Fremskridtsmand

Da Mogens Christensen ved valget i efteråret 1989 blev valgt i kommunalbestyrelsen for Søndersø Kommune, var det som medlem af Fremskridtspartiet. Han meldte sig ud i forbindelse med et kaotisk landsmøde i 1995 og takkede kort efter nej til en invitation om at blive medlem af Dansk Folkeparti.

Han blev i stedet medlem af Venstre og var partiets spidskandidat til valget i efteråret 2001. For Mogens Christensen var valgkampen og selve valget et af højdepunkterne i karrieren.

- Alt gik, som vi ønskede os.

Venstre havde held til at vælte den siddende socialdemokratiske borgmester, Erik Hansen.

Glæden blev kortvarig. Få dage efter valgte to venstrefolk helt uhørt at pege på Erik Hansen som borgmester.

- Jeg regnede ikke med at blive væltet af mine egne. Jeg havde rettet mit fokus mod mine modstandere.

Trods det enorme nederlag blev Mogens Christensen i politik.

- Kan du ikke tåle mosten, så skal du ikke være i politik.

Melder sig ud af kamp om toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce