Masser af krudt under kørestolen

Arrangørerne af Bogense Løbet kunne notere en alletiders deltagerrekord på 510, da løbet blev skudt afsted i går. - Det bliver større i fremtiden, vurderer løbsspeaker Jens Otto Dalhøj.
Foto: Robert Wengler

Masser af krudt under kørestolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

88-årig fra plejecentret Søbo viste tempokørsel i årets udgave af Bogense Løbet. Det største felt i løbets 12-årige historie

BOGENSE: Feltets ubestridte nestor, 88-årige Ellen Jensen fra Søbo, brugte 25 minutter og 12 sekunder på at gennemføre distancen på fem kilometer rundt om Fredskoven.

- Det gik noget hurtigere, end det plejer, erkendte Ellen i mål på Torvet, hvor løberne kunne varme sig til "rock og rul" med Stringmasters og Søren Slumstrup bag trommerne.

Det rullede i sandhed for den ældre dame under den 12. udgave af Bogense Løbet. Til daglig har Ellen sin gang i ubekvem højde på plejecentrets 2. sal. Men i går var hun for alvor nede på jorden og på linje med de unge og adrætte.
- Ellen flagede, mens skubber Kent genfandt sit åndedræt efter tempokørsel gennem Bogense. - Det var hurtigt, bemærkede den 88-årige.
- Ellen flagede, mens skubber Kent genfandt sit åndedræt efter tempokørsel gennem Bogense. - Det var hurtigt, bemærkede den 88-årige.
Foto: Robert Wengler

Ræs i rabatten

Godt tilpas i sin private kørestol blev Ellen sendt af sted kort efter klokken 11. Motoren med masser af vitaminer på dagen var sundhedsassistent Ken Asmus, der fra starten skubbede på fra bagtroppen af feltet.

- Vi måtte ud i rabatterne flere gange for at overhale. Specielt på stien ved Fredskoven havde jeg store problemer med at holde kørestolen. Hjulene er for små, konstaterede Ken Asmus, der er en habil løber.

Ken, der netop har løbet Copenhagen Marathon på tre timer og cirka 30 minutter, havde inviteret Ellen på en hurtig tur gennem Bogense. For at opleve købstaden i alt andet en adstadigt tempo.

Deltagerrekord på 510

- Jeg har glemt at spørge Ellens børn om lov. Men nu gik det jo godt, grinte Ken.

Og Ellen, hun var hverken mærket af løbet eller det største felt til dato. Men glædede sig til middagsmaden på Søbo.

- Det var dejligt at komme ud og se, selv om det gik noget hurtigt, bemærkede Ellen.

510 løbere havde meldt deres ankomst til årets løb. Og det var næsten dobbelt så mange som i fjor og mere end 10 gange antallet for bare få år siden.

209 løbere i alle aldre tog livtag med 10-kilometer distancen, mens 301 valgte den halve længde på fem kilometer.

Fantom og fantastisk

- Der er basis for et rigtigt stort løb i fremtiden. Ruterne er professionelt opmålt, der er elektroniske chips, og det er yderligere et positivt tiltag for byen, konstaterede løbsspeaker Jens Otto Dalhøj.

Og på trods af blæst og byger, så gik det stærkt med at få de første løbere i mål. Så stærkt, at løbsspeakeren blev overhaldet indenom, da Sonny Thelmark som den første passerede målstregen i tiden 16 minutter og 17 sekunder på de fem kilometer.

- Der må være tale om en fantomtid for nummer 286. Jeg ved ikke engang, hvad han hedder, bemærkede Jens Otto Dalhøj og søgte deltagerlisten.

Det blev der dog hurtigt rettet op på, mens løberne kom ind på både fem og 10 kilometer.

Og Ellen og Ken trillede hjem til Søbo, hvor middagsmaden stod på gammeldags oksesteg og kartofler.

Efter en hæsblæsende dag i Bogense.

Masser af krudt under kørestolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce