Maria har øje for mennesker

24-årige Maria Giortz-Behrens er nyudklækket fotograf fra et London-universitet. Forleden åbnede hun fotostudie i "smøgen" i Otterups Bredgade.
Foto: John Fredy

Maria har øje for mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyuddannet fotograf fra London åbner studie i Otterup. Soldater i en årskalender er en af de første opgaver

OTTERUP: Siden Maria som 15-årig var i skolepraktik hos de hurtige pressefotografer på Fyns Pressefoto, har hun kun haft ét for øje: At få lov at mestre fotografiet i alle dets facetter.

- Det var dengang i skolen, at jeg fik mit første "rigtige" kamera. Min far mente ikke, jeg kunne komme i praktik på Stiftstidende uden et ordentligt kamera, husker Maria Giortz-Behrens.

I en alder af 24 år har Maria indstillet utallige af blænder og lukketider. Hun har lært om hvidbalancer, kompositioner og det gode portræt, og hun har fotograferet professionelle modeller i Londons fotostudier.

Et alvorligt skridt på vejen mod hendes nye tilværelse som fotograf kom forleden. Her åbnede Maria et fotostudie i "smøgen" ved Bredgade, hvor hun har overtaget lokaler, der tidligere husede blandt andet turistkontor. Her hænger Olsen-bror Jørgen i vinduet. En sort-hvid forstørrelse, hvor han trakterer den akustiske guitar.

- Det var et af mine afgangsprojekter, fortæller Maria.

Soldater i studiet

En bred vifte af opgaver venter på den unge fotograf. Snart skal seks unge soldater posere i studiet med henblik på en årskalender. Salget herfra skal gå til støtte for de danske soldater i Afghanistan.

- Portræt og mode, men alt hvad der har med mennesker at gøre. Det er her, jeg helst vil ind. Det er utrolig udfordrende, bemærker Maria.

Hun er uddannet fra University of Art i London og har papir på en to-årig uddannelse som fotograf. I den britiske metropol fik hun tilladelse til at låne de slanke modeller, der poserer for alverdens modehuse, til sit afgangsprojekt.

Et lykketræf

- Jeg har hele tiden villet være fotograf. Inden London var jeg assistent hos københavnske fotografer, og så kom jeg ind på universitet i London. Jeg havde aldrig forventet det - det var helt vildt, bemærker Maria.

Som bachelor i fotografi er studiet i Otterup en base i hendes fremtid som freelance-fotograf.

Maria, hvis forældre i øvrigt bor i Otterup, håber, at hun med kameraet forrest kan få opgaver og skabe en karriere inden for mode og portræt.

Studiet "Maria G-B" er kommet for at blive. Det holder åbent en dag om ugen eller efter aftale med byens nye fotograf.

Maria har øje for mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce