Margrethekæden igen om halsen

Det var i Skallebølle Centret ved Vissenbjerg, Jan Østergård Jensen i weekenden havde sigtekornet i orden.
Foto: Yilmaz Polat

Margrethekæden igen om halsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For ottende gang siden 1996 vandt Jan Østergård Jensen fra Særslev Skytteforening i weekenden traditionsrig skydeturnering

SÆRSLEV: Selv om man syv gange tidligere har skudt sig til en prestigefyldt vandrekæde, er der ingen grund til at sigte lavere.

Det lader i hvert fald til at gøre sig gældende for skytten Jan Østergård Jensen, som forleden for ottende gang vandt Margrethekæden.

- Det er kun de 30-40 bedste skytter fra hele landet, der kæmper om Margrethekæden, som er en danmarksmesterskabsvandrekæde. Så selv om det er ottende gang, at jeg vinder den, er det noget helt særligt at få Margrethekæden om halsen, forklarer Jan Østergård Jensen.

Den 34-årige skytte er medlem af Særslev Skytteforening.

Men kæden kom i hus i den forgangne weekend på Skallebølle Centrets udendørs baner ved Vissenbjerg.
Ifølge Jan Østergård Jensen har man kæmpet om Margrethekæden hvert år - med få undtagelser i forbindelse med krig - siden 1910.
Ifølge Jan Østergård Jensen har man kæmpet om Margrethekæden hvert år - med få undtagelser i forbindelse med krig - siden 1910.
Foto: Yilmaz Polat

Gartners gode sigtekorn

Over tre runder - en på 200 meter bane og to på 300 meter bane - satte Jan Østergard Jensen sine konkurrenter på plads. Ud af 700 mulige point, skød nordfynboen sig med sin riffel til 674 point - 10 point foran mesterskabets nummer to.

Trods de imponerende resultater, er riffelskydning "blot" en hobby for Jan Østergård Jensen, der til daglig er gartner.

Antallet af træningstimer svinger derfor fra uge til uge.

- Nogle gange er jeg ude på banen flere gange på en uge, for så at springe en hel uge over, siger Jan Østergård Jensen.

Et studie værd

I Særslev Skytteforening er man naturligvis stolt af Jan Østergård Jensens præstationer på banen. Og succesen er ifølge næstformand Torben Christiansen ingen tilfældighed

- Jan tabte kæden sidste år, og det skulle ikke ske igen. Han planlægger alt fremad, og er meget fokuseret på sin træning, der altid er planlagt til mindste detalje. Og så er han så afbalanceret i sin væremåde, at det er et helt studie værd. Der skal meget til at slå ham ud og alt omkring ham er væk, når han skal skyde, siger Torben Christiansen, som samtidig mener, at det betyder meget for foreningen at have en skytte af Jan Østergårds Jensens kaliber med på træningsbanerne:

- Han tager sig tid til at tale med alle, og han er en utrolig god person at have gående på banerne.

Jan Østergård Jensen vandt Margrethekæden for første gang i 1996. Men selv om han altså har vundet den syv gange siden, har kæden ikke fået fast plads i hjemmet uden for Otterup. Den tunge sølvkæde skal nemlig afleveres tilbage straks efter, at den har hængt om halsen på vinderen.

Margrethekæden igen om halsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce