Mange penge bruges på hærværk: Thingholm åbner op for dusørordning

Anders Thingholm er rystet over, hvor mange penge Nordfyns Kommune hvert år bruger på hærværk. Han foreslår en dusørordning i omfattende sager, som koster kommunen mange tusinde kroner. Foto: Emil Hermann.

Mange penge bruges på hærværk: Thingholm åbner op for dusørordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand Anders Thingholm foreslår, at dusører gives til vidner, som kan hjælpe kommunen med at finde frem til gerningsmændene i omfattende hærværkssager.

Bogense: Anders Thingholm (K), udvalgsformand for Teknik og Miljø, har spurgt forvaltningen, hvor mange penge der hvert år bruges på hærværk i hele kommunen. I forbindelse med teknik- og miljøudvalgets introture i blandt andet Bogense Havn og Marina blev det nemlig klart for Anders Thingholm, efter en snak med den maritime leder Thomas Fløjborg, at kommunen bruger alt for mange unødige ressourcer på forskellige former for hærværk.

- Teknik og Service samt Vej og Park anvender mandetimer svarende til cirka 200.000 kroner. Derudover indkøbes der materialer til reparationer, fjernelse af graffiti mv. for cirka 100.000 kroner årligt. Det kan ikke være rigtigt, at så mange skattekroner spildes hvert år, siger Anders Thingholm og tilføjer:

- Der foregår bestemt også hærværk mange andre steder i kommunen end i Bogense Havn og Marina. Efter weekenderne anvendes der også mange timer på almindelig oprydning til fjernelse af affald, flasker, glasskår mv. på skoler og desværre også daginstitutioner. Hvis vi regner disse udgifter med, så er vi jo på den anden side af en halv million kroner årligt.

Udvalgsformand Anders Thingholm. Arkivfoto: Michael Bager.
Udvalgsformand Anders Thingholm. Arkivfoto: Michael Bager.

Foreslår dusørordning

Anders Thingholm åbner op for, at kommunen i specielle tilfælde benytter sig af en dusørordning for at finde frem til gerningsmændene, så de kan få lov til at betale for de store udgifter.

- Jeg tænker ikke en generel dusørordning, men det skal vurderes fra hændelse til hændelse og selvfølgelig i forhold til de store og mere omfattende former for hærværk, der løber sig op i adskillige tusinder kroner. Herudover vil politiet klart også skulle indblandes i det tilfælde, at en dusør skal udloves. I bund og grund handler det om at skabe et stærkt fællesskab i kommunen - fra almindelige borgere til vores forvaltning, politikere og ikke mindst politi og SSP - hvor vi står sammen om ikke at finde os i hærværk og spild af skatteborgernes penge, påpeger Anders Thingholm.

Vil det ikke være lidt farligt at lade Nordfyn udvikle sig til et stikkersamfund, hvor folk lokkes med penge for at hænge andre ud?

- Som sagt skal det ikke være en generel ordning. Hvis nu for eksempel at kommunen får ødelagt for 30.000 kroner, så kunne det være en løsning at udlove en dusør på 3000 kroner til den person, som kan føre frem til gerningsmændene. Det vil betyde, at kommunen kan spare 27.000 kroner.

Mange penge bruges på hærværk: Thingholm åbner op for dusørordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce