Manden bag nedgravning af 12 ton tagplader: - Jeg skulle have læst flere bøger

Nu skal Finn Gramvad igang med at få fjernet omkring 12 ton ødelagte eternitplader fra udkanten af sin golfbane. Han skal dog først søge om lov hos kommunen, og derefter kommer en vognmand og kører byggeaffaldet hen til en godkendt modtager. Arkivfoto: Emil Hermann.

Manden bag nedgravning af 12 ton tagplader: - Jeg skulle have læst flere bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Gramvad, ejer af Støberiet og HCA Golf, erkender, at han ikke har sat sig godt nok ind i reglerne omkring håndteringen af byggeaffald.

Bogense: Der er ikke asbest i dine tagplader på golfbanen. Hvad siger du til det?

- Jeg har hele tiden været helt sikker på, at der ikke var asbest i, og det understøttes nu af kommunens undersøgelse. Nu skal jeg søge om at få lov til at flytte byggeaffaldet, så jeg har fået nogle skemaer, som jeg skal udfylde og derefter sende til kommunen. Det svar må jeg vente på, selvom jeg var klar til at få det kørt væk med det samme. Gad vide, hvor mange bygmestre, der søger om alle de ting der, for så kan de da ikke lave andet end at sidde på kontor?

Er det her det eneste byggeaffald, som du har kørt ud på din golfbane?

- Vi har haft nogle betonfliser, som vi har brugt til nogle veje, men det er jo lovligt. Jeg har ikke noget andet byggeaffald på nogen som helst måde, så der er ikke noget at komme efter.

Du har været inden for byggebranchen i mange år, så hvorfor kunne du finde på at køre disse 12 ton ud på golfbanen?

- Ja, jeg har tidligere været i byggebranchen i rigtig mange år, og der har det været kutyme at behandle eternitplader på den måde som vejfyld, så jeg er ikke alene om at have gjort sådan gennem tiden. Det er ikke kriminelt, hvad jeg har gjort. Hvis der havde været asbest i, ville jeg have været rigtig ked af det, men jeg var ikke i tvivl om, at der var tale om almindelige eternitplader. Jeg må erkende, at jeg skulle have læst nogle flere bøger for at være opdateret på håndteringen af eternitplader.

Du siger selv, at du skulle have læst nogle flere bøger for at være opdateret på håndteringen af byggeaffald. Har du så ikke taget en chance ved at grave 12 ton tagplader ned, som du ville bruge som vejfyld?

- Nej, det synes jeg ikke, for jeg har stadigvæk haft en god overbevisning om, at det var i orden, hvad jeg gjorde.

Hvad kommer det til at koste dig, når det skal køres væk?

- Det er svært at sige. Det afhænger af, hvor mange ton det vejes til, da der jo nok vil være jord imellem, men mon ikke, at det kommer til at koste mig omkring 20 til 30.000 kroner.

Manden bag nedgravning af 12 ton tagplader: - Jeg skulle have læst flere bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce