Borgmester Morten Andersen (V) har bedt miljø- og fødevareministeren om dispensation til at skyde måger i havneby.

Måger er et charmerende indslag i en havneby, men nu er de blevet en regulær plage i Bogense, mener borgmester Morten Andersen, som derfor har sendt et brev til sin partifælle Eva Kjer Hansen (V), som er miljø- og fødevareminister.

I brevet anmoder Morten Andersen på vegne af Nordfyns Kommune om dispensation til at regulere mågebestanden i byen ved hjælp af jagt.

- Vi skal have mågebestanden tilbage på et niveau, hvor den som tidligere er et charmerende indslag. Mågerne er en naturlig del af bybilledet, men de er blevet en plage for både borgere, turister og erhverv, siger han.

Derfor mener Morten Andersen, at der er behov for at gå et skridt videre end indsamling af æg.

- Mågerne er blevet for tamme. Det gælder ikke kun i Bogense. Der er problemer med dem mange steder, men jeg tror, at det vil hjælpe at kunne skyde efter dem. Det samme har man tidligere set med dåvildt, som var blevet helt tamme, siger han.

Jægere er ikke imponerede

Hans Nielsen, som er koordinator for et hold af 35 specielt uddannede reguleringsjægere, er dog ikke sikker på, at en dispensation til jagttid på måger er den rette vej at gå, hvis man vil mågeplagen til livs i Bogense.

- Man kan godt gå ud og skyde, men når man har skudt det første skud efter en måge, er de væk, og så går der en halv time, inden de kommer tilbage igen, siger han.

Derfor mener Hans Nielsen også, at det er bedst at satse på at fjerne æggene fra mågernes reder.

- Det absolut bedste er at komme ud og fjerne æggene meget tidligt. I en mågerede kan man fjerne tre-fire æg, og det batter virkelig noget, fordi der så ikke kommer yngel, siger han.

Heller ikke Dansk Ornitologisk Forenings afdeling på Fyn kan bakke op om en dispensation til jagt på måger.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag og på Mitfyn.dk.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
3
Mågeplage: Nu skal de stikkes ud af Bogense

Mågeplage: Nu skal de stikkes ud af Bogense

Måger i Bogense: Kommunen er kampklar

Måger i Bogense: Kommunen er kampklar

6
Plaf: Jægere sættes ind mod måger

Plaf: Jægere sættes ind mod måger