Nordfyns Børneteater øver på forestillingen "Lyv aldrig for en pruthest" i Roerslev.

For 11. gang på lige så mange år er der travlhed mellem ribberne i Dalskovredens gymnastiksal i Roerslev.

"Lyv aldrig for en pruthest" er titlen på årets børneforestilling, som Nordfyns Børneteater er i færd med at stable på scenen.

23 børn og unge i alderen seks til 16 år øver på replikker og holder prøver på den finurlige historie om den lille ø, hvor hesten prutter, når man lyver.

Øver hver mandag

- Vi har øvet, siden børnene begyndte i skole efter sommerferien. Og bortset fra en pause i efterårsferien, så øver vi hver mandag i huset ved siden af børnehaven, siger formand for beboerforeningen Nordfyns Unge Lillian Hansen, Nr. Nærå.

Hun har været med alle årene, siden beboerforeningen opfandt Nordfyns Børneteater i begyndelsen af det nye årtusinde. Derimod er der skiftet instruktør flere gange i løbet af årene. Og for andet år i træk er det Birgitte Mølborg, som instruerer børnene og pruthesten gennem genvordighederne på øen.

Der er premiere på forestillingen lørdag den 2. november med ekstra forestillinger den 3. og den 7. november.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.