Lovlydighed a la carte


Lovlydighed a la carte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I november 2001 indledtes vel nok en af de mest bizarre valgperioder i Danmarks historien. Det fyger om ørerne på os med privatiseringer, udliciteringer, valgfrihed, skattelettelser, besparelser, moralprædikener om "noget for noget", så det knap er muligt at følge med. Alligevel er det fuldt forståeligt.

Venstre er et såkaldt liberalt parti. Det betyder, at man går ind for frihed. Ja, det gør vel alle, selv Enhedslistens vælgere går vel ind for frihed.

Partiet Venstre er imidlertid mere frihedselskende end de fleste, for nok messer statsministeren, at vi kun skal yde noget især over for ungdommen, hvis denne respekterer princippet om "noget for noget", og dette noget, som de unge mennesker skal præstere, er en ordentlig opførsel, og hertil hører vel nok, at man overholder landets love. Det er alt sammen helt fint, og derfor burde det også være en selvfølge, at magthaverne, politikerne var opsat på, at loven blev overholdt. Men i Venstre mener man tilsyneladende dette her med friheden så alvorligt nogen steder, at hvis man ikke har lyst til at overholde loven, så kører man da bare udenom den, for hvad er konsekvenserne? Der er ganske enkelt ingen. Hvis man ikke ligefrem opererer på niveau med Peter Brixtofte, er det så godt som gratis at tage... liberalt på loven, for at sige det pænt.

I en eller anden lov står der bl.a. at ældre mennesker over 75 skal have besøg af en person fra det sociale system i sin kommune to gange om året. Når det nu altså står i loven, måtte det vel være at forvente, at en socialudvalgsformand rettede sig efter loven, men nej. Hr. Olsen er formand for dette udvalg i Otterup Kommune, valgt af Venstre, der vil have "noget for noget", oversat: Lovlydighed for ydelser, ikke sandt? Men hr. Olsen har sin helt egen opfattelse af det med at være lovlydig. Foreholdt at han bryder loven, siger hr. Olsen flot, at "det er ikke nødvendigt med mere end ét besøg om året". Tja, det har hr. Olsen da lov at mene, men det fritager ikke hr. Olsen for at holde loven. Hvilket kaos ville vort samfund ikke være, hvis alle havde samme holdning til overholdelse af loven som hr. Olsen?

Lovlydighed a la carte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce