Lokalråd om skoledebat: Spareforslag ødelægger vores gode ry

Formand for Veflinge Lokalråd Anne Margrethe Dalskov er stærkt utilfreds med forslaget om at spare på de små skoler. Arkivfoto: Robert Wengler

Lokalråd om skoledebat: Spareforslag ødelægger vores gode ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Veflinge Lokalråd arbejder man målrettet på at øge bosætningen, men historier om mulige besparelser på skoleområdet er gift for arbejdet, siger lokalrådsformand.

Veflinge: Det er gift for arbejdet med at skabe liv og udvikling i Veflinge, når der kommer historier om, at der muligvis skal spares på den lokale skole, så børnene kun skal gå til 3. klasse, inden de skal videre til Morud.

Sådan siger formand for Veflinge Lokalråd Anne Margrethe Dalskov.

- Der har været underskrifter fra politikerne om, at man ikke vil røre ved skoleområdet, så vi synes absolut ikke, at det er okay. Jeg synes også, at Morten Andersen har udtalt sig meget vagt og med uld i mund. Det kan da godt være, at skolerne ikke bliver lukket, men lokalområdet forsøger at slå byen op på, at vi har en skole til 6. klasse. Vi har blandt andet været i København og aflevere materiale til de ansatte i Dansk Sprognævn, hvor vi fortæller om vores skole, så det er en meget kedelig udmelding at få, lyder det fra formanden.

Hvis folk går ind og læser, så tænker de da, at de ikke skal flytte til Veflinge. Nordfyns Kommune slår sig jo op på, at den gerne vil landdistrikterne, og så skal man ikke begynde på sådan noget.
Anne Margrethe Dalskov, Veflinge Lokalråd

Børn flyttes

Det tager lang tid at få et godt omdømme for byen, men det kan hurtigt rives ned igen.

- Når lokalrådet arbejder på at få tilflyttere til byen, kan det ikke hjælpe noget med sådan en udmelding. Hvis folk går ind og læser, så tænker de da, at de ikke skal flytte til Veflinge. Nordfyns Kommune slår sig jo op på, at den gerne vil landdistrikterne, og så skal man ikke begynde på sådan noget, siger hun.

Ved den sidste debat om skolelukninger i 2010/2011, hvor Veflinge Skole også var i spil til en lukning, fik debatten den betydning, at mange forældre med det samme flyttede deres børn til skolen i Morud.

- Mange gjorde det sidst, og det vil de nu gøre igen, fordi alle vil sikre deres børn en plads på skolen, siger hun.

Lokalråd om skoledebat: Spareforslag ødelægger vores gode ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce