Generalforsamling i LAG MANK skal finde en nordfynsk afløser for Trine Wenckheim, der siger farvel efter 10 år.

Morud: Ringen er på en måde sluttet, når Trine Wenckheim på tirsdag den 21. marts forlader bestyrelsen i LAG MANK efter 10 år i en LAG-bestyrelse (Lokale Aktions Grupper) først på Nordfyn og senest i det, der nu hedder LAG MANK og dækker Middelfart, Assens, Nordfyns og Kerteminde Kommuner.

Generalforsamlingen holdes nemlig på Ditlevsdal Bisonfarm i Morud, og Ditlevsdal er det projekt, Trine Wenckheim har været med til at bevilge flest penge til. Bisonfarmen fik i 2008 762.000 kroner fra LAG Nordfyn, der forvaltede pengene for landbrugsministeriets landdistriktsprogram.

- Det er dejligt at se, at vores sats med at støtte Ditlevsdal lykkedes, siger Trine Wenckheim, der begrunder sit farvel med manglende tid.

Fra 1. januar 2015 blev syv lokale aktionsgrupper på Fyn lagt sammen til to, og i LAG MANK er der afsat fire bestyrelsespladser til Nordfyn.

Hvem der skal afløse Trine Wenckheim er endnu et åbent spørgsmål.

- Jeg har søgt i mit netværk af lokale ildsjæle og har haft fat i flere, men det er ikke lykkedes at finde en afløser, der vil træde ind.

- Både Søndersø og Bogense er repræsenteret i bestyrelsen, så jeg håber meget, vi kan finde en fra den gamle Otterup Kommune, for LAG handler jo netop om lokalkendskab, siger det afgående bestyrelsesmedlem, der også fremhæver, at arbejdet rummer en rolle som "ambassadør" for LAG.

Med det mener hun at gøre foreninger og andre opmærksomme på muligheden for at søge penge hos LAG MANK og at rådgive folk, der ringer med en ide eller et projekt.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.