Livredning: Hjertehjælpen rykker tættere på

Christian Højrup Rasmussen fra Jullerup-Melby Borgerforening glæder sig over den store opbakning, der har været lokalt til hjertestarteren, der nu hænger på Melby Forsamlingshus. Privatfoto

Livredning: Hjertehjælpen rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Grindløse og i Melby er der nu en hjertestarter tilgængelig døgnet rundt. Og flere lokale har været på kursus eller er tilmeldt et kursus for at lære at bruge hjertestarteren.

Melby/Grindløse: To af de mindre lokalsamfund på Nordfyn er nu også forsynet med en hjertestarter, og en gruppe beboere er uddannet til at bruge hjertestarteren og tilknyttet en app, der sørger for, at de bliver tilkaldt, hvis der er brug for akut hjertehjælp i deres nærhed.

De to nye hjertestartere er hængt op ved Grindløse Sognegård og ved Melby Forsamlingshus, og de hænger begge udenfor, så de er tilgængelige døgnet rundt.

Både i Melby/Jullerup og i Grindløse er det de lokale selv, der har finansieret hjertestarterne, for ansøgninger til fonde, der giver sig af med at sponsere de livgivende apparater, har ikke givet positivt resultat.

Til gengæld glæder Christian Højrup Rasmussen sig over den meget positive respons, han har fået i lokalområdet, når han har præsenteret ideen om, at Jullerup/Melby skulle have en hjertestarter.

- Vi vil jo gerne passe på hinanden herude, siger Christian Højrup Rasmussen, der er næstformand i Jullerup-Melby Borgerforening, der blandt andet har bidraget til finansieringen med overskud fra loppemarkedet, der hvert år trækker mange besøgende til Melby. Også Melby Forsamlingshus har bidraget.

Vi vil jo gerne passe på hinanden herude.
Christian Højrup Rasmussen, næstformand i Jullerup-Melby Borgerforening.
I Grindløse er hjertestarteren hængt op på sognegårdens mur. Privatfoto
I Grindløse er hjertestarteren hængt op på sognegårdens mur. Privatfoto

Penge indsamlet lokalt

I Grindløse er pengene skaffet ved at samle ind ved forskellige aktiviteter som bankospil og spis sammen-aftener, fortæller formand i landsbyens forsamlingshus Frank Sievers.

I Grindløse har fem frivillige foreløbig været på hjertestarterkursus og er koblet på hjertestarter-app'en, og en ny håndfuld er klar til et senere kursus.

I Jullerup-Melby har tre været på hjertestarter-kursus, tre andre er tilmeldt et kursus, og yderligere tre havde kurset i forvejen, så lokalområdet altså snart råder over ni hjerteløbere.

Hjertestarteren i Melby kan findes på siden hjertestarter.dk, mens Grindløse endnu ikke (2.8.) dukker op på kortet.

Livredning: Hjertehjælpen rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce