Lions sætter fokus på øjnene: Syn for sagen på infomøde

Lions Søndersø og Øjenforeningen Fyn inviterer til informationsmøde på Tingstedet. Arkivfoto.

Lions sætter fokus på øjnene: Syn for sagen på infomøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lions Søndersø og Øjenforeningen Fyn inviterer til informationsmøde på Tingstedet, Søndersø Rådhus. Det sker 24. april.

Søndersø: Øjenforeningen og Lions Søndersø er i parløb om et informationsmøde på Tingstedet, der kredser om de hyppigst forekommende øjensygdomme, som typisk rammer ældre over 60 år.

Baggrunden for mødet er, at rigtig mange blandt de udsatte ældre kender meget lidt til øjensygdomme og endnu mindre til symptomerne på dem.

- Det er trist, for det forhindrer dem i at komme rettidigt i behandling, når de bliver ramt. Dermed risikerer de at miste syn i alvorlig grad, lyder det fra Mogens Jensen, formand for Øjenforeningen Fyn i en pressemeddelelse.

Kendskabet til øjensymptomer er afgørende for at komme i rettidig behandling, så synet kan bevares længst muligt. Øjenlæge Christian Petersen, Middelfart vil på mødet tirsdag 24. april på Tingstedet informere om de hyppigste øjensygdomme, deres symptomer og behandling. For det kan gå stærkt med et svækket syn.

Alderspletter på nethinden

En alvorlig trussel er for eksempel alderspletter på nethinden, som i sin aggressive form kan halvere synsevnen på tre måneder. Det indebærer tab af kørekort eller mistet læsesyn - man bliver svagtseende.

Briller hjælper ikke, der skal benyttes svagsyns-hjælpemidler, som det kræver øvelse og tålmodighed at anvende. Og man kan ikke genkende ansigter, så ens venner og bekendte undrer sig over, at man ikke besvarer deres hilsen på gaden. Sygdommen giver tydelige symptomer og kan behandles af øjenlægerne, hvis man vel at mærke kommer i behandling senest to mdr. efter de første symptomer ses. Ellers er løbet kørt.

Alle er velkomne. Informationsaftenen fra klokken 19-21 på Tingstedet er gratis. Dog er tilmelding nødvendig via sms på mobil 2759 9002./EXP

Lions sætter fokus på øjnene: Syn for sagen på infomøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce