De tre arrangører bag Bogense Linedancetræf har stået for linedancetræf siden år 2000, men nu siger de stop. Deltagerne svigter, og så bliver udgifterne for store.

Bogense: Svigtende tilslutning er årsag til, at den kommende weekends linedancetræf i Bogense ikke bare bliver det ottende af slagsen, men også det sidste.

I sidste uge var godt 520 tilmeldt træffet, og selv om der kan komme lidt flere til, er der stadig et stykke op til de cirka 700, der tidligere har sat kursen mod Bogense for at danse.

- Vi mærkede allerede en nedgang sidste år, og nu er der også kommet et stævne på Sjælland, så vi besluttede, at træffet i år bliver det sidste, for det er dyrt på den måde, vi har kørt det, fortæller Tage Nyrup, der sammen med hustruen Ann Nyrup og Hanne Stensig har arrangeret linedancetræf siden år 2000, da de lagde ud i nordjyske Spøttrup med 256 deltagere.

Linedancetræffet

Bogense Linedancetræf begynder på fredag klokken 19.30 i Hal 1 i Bogense Hallerne, hvor der danses til klokken 23.Lørdag danser de igen fra klokken 9 til 11. Her er der blandt andet workshop ved Gudrun Schneider, og programmet for opvisningen i Adelgade øves.

Klokken 11 går danserne i samlet trop til Adelgade, hvor der er opvisning fra 11.30.

Herefter har danserne "fri" til klokken 14, hvor der igen skal danses i Hal 1.

Lørdag aften er der fest med spisning - og dans. Her leveres musikken af Fools Gold.

Søndag klokken 10 til 12 lyder programmet igen på dans, før der bliver sagt tak for i år. Og denne gang ikke på gensyn.

Det ærgrer formand for Bogense Handelsstandsforening Per Maegaard, at linedancerne ikke mere vil valfarte til Bogense. For dels er den traditionelle opvisning i Adelgade lørdag middag et festligt indslag, der trækker mange tilskuere til byen, og dels lægger danserne også selv en del penge i området, når de skal finde et sted at sove, spise frokost lørdag og måske shoppe lidt.

Men i år kan Per Maegaard og resten af byen dog glæde sig over, at der trods færre linedancere alligevel kommer stort rykind i den kommende weekend.

 

Gardere marcherer

For ud over linedancetræffet er Bogense også vært for repræsentantskabsmødet i De Danske Garderforeninger.

Fra klokken 10 lørdag vil garderne med faner og musikkorps marchere fra Bogense Rådhus gennem Skovgade, Adelgade og Kirkestræde til Torvet.

Kort tid efter at garderne er trukket ind på hotellet for at holde repræsentantskabsmøde, indtager linedancerne Adelgade, hvor der vil være opvisning, hvorefter danserne "har fri" til at se på byen, før det igen går løs med dans i Bogense Hallerne klokken 14.

Og selv om der i år også vil være masser af danske flag og faner i købstaden, holder byens butikker fast i at pynte med amerikanske flag, ligesom der vil være en blandet flagallé af Dannebrog og Stars and Stripes, siger Per Maegaard.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.