På sit sidste møde i kommunalbestyrelsen glædede Lasse Haugaard Pedersen (S) sig over alt det, han har været med til at få igennem. Og ærgrede sig over det, han ikke kom igennem med.

Nordfyn: Ud over borgmester og de ni gruppeformænd var der kun ét andet medlem af den nordfynske kommunalbestyrelse, der tog ordet, da politikerne torsdag aften andenbehandlede budget 2018.

Det var socialdemokraten Lasse Haugaard Pedersen, der deltog i sit sidste kommunalbestyrelsesmøde - i denne omgang i hvert fald. For de øvrige medlemmer havde som første punkt på dagsordenen sagt ja til, at Lasse Haugaard Pedersen kan træde ud, fordi han er flyttet til Århus.

Men den unge socialdemokrat benyttede chancen til - ud over som alle de andre at rose budgettet - at gentage et ønske, der har været hans mærkesag gennem flere år: Gratis psykologhjælp til unge.

- De udfordringer, unge står med i dag, er anderledes end dem, man stod med for mange år siden, sagde han og underbyggede sit ønske med nogle tal.

- Hver 10. ung lider af angst, psykiske problemer udgør mere end 50 procent af sygdomsbyrden hos børn og unge i alderen op til 24 år, 20.000 unge bruger antidepressiv-medicin.

Fra den nordfynske virkelighed fortalte han, at på beskæftigelsesområdet er det otte procent af de unge ledige, der har en fysisk sygdom, 29 procent, der har dårlig mental trivsel, og 33 procent der lider af en psykisk sygdom.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.