Tømrerfirma Madsen A/S har været hovedentreprenør på mølleprojektet. Mester Ulrik Madsen er stolt over det færdige arbejde.

Søndersø: Det er ikke hver dag, at man som håndværker får lov at renovere en gammel pumpemølle fra 1871, og både hovedentreprenør Tømrerfirma Madsen A/S fra Søndersø og underentreprenørerne har nydt arbejdet, fortæller tømrermester Ulrik Madsen.

- Alle synes, at det er sjovt, fordi det er så speciel en opgave. Man ved også, at man højst sandsynligt aldrig kommer til at lave sådan noget igen, fortæller han.

Det har været et kæmpe arbejde at renovere møllen, og det også på høje tid, at man fik det gjort, hvis det skulle blive til noget, siger Ulrik Madsen.

- Den var i rigtig dårlig stand. Der skulle nok ikke mange flere vintre til, før den kunne være væltet, så det var i sidste øjeblik, at man gik ind og ofrede de penge, siger han.

Tømrerfirmaet har været en del af alle processer lige fra den nye trappe og de nye vinduer til udsigtsdækket foroven.

- Fonden har lavet det på en helt unik måde. Normalt ville man pille alt indmad ud, men man har valgt at bevare det gamle. Der er nok ikke ret mange andre, som ville ofre så mange penge på det, siger han.

Underentreprenørerne var Bogense Murerforretning, Sørup Smede fra Svendborg, Bogense Maskinstation og Søndersø Elservice.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Arkitekt: Langø Mølle fortæller sin egen historie

Arkitekt: Langø Mølle fortæller sin egen historie

Utrolig udsigt: Nordfyns nye fyrtårn indviet

Utrolig udsigt: Nordfyns nye fyrtårn indviet