Foreningen Danmark på Vippen, som arbejder for lige vilkår i alle egne af Danmark, kalder det en myte, at man ikke kan få kvalificeret arbejdskraft uden for de store byer.

Det kan ikke passe, at man ikke kan skaffe kvalificeret arbejdskraft til i Bogense. Sådan siger næstformand i Danmark på Vippen Kim Ruberg om Nordfyns Banks planer om at flytte hovedkontoret til Odense.

- Jeg kender ikke specifikt til Nordfyn med hensyn til kvalificerede mennesker, men helt overordnet er det vigtigt at slå fast, at vi hele tiden har hørt den samme sang om, at der ikke findes kvalificeret arbejdskraft uden for især København og de andre store byer. Den køber jeg ikke, og vi har tal på det. Der er lige slået 1000 statslige job op til udflytning, og de har fået 50.000 ansøgninger. Vi ved, at de var meget kvalificerede, så jeg tror simpelthen ikke på det, siger han.

Kim Ruberg kalder desuden afstanden mellem Odense og Bogense for meget overskuelig.

- Jeg er helt overbevist om, at når det gælder så korte afstande som mellem Bogense og Odense, så er det fuldstændig ligegyldigt. Nordfyn er et smukt og dejligt sted, som man enten kan flytte eller pendle til. Jeg kan slet ikke se problemet, og jeg har en fornemmelse af, at den slags beslutninger ofte tages af mennesker, der selv bor i de store byer og tror, at alle andre ønsker at bo som dem selv, men det er ikke tilfældet, siger Kim Ruberg og slår fast, at andre virksomheder sagtens kan holde hjulene i gang på Nordfyn.

- Der findes jo andre store virksomheder på Nordfyn som Kims, der sagtens kan få kvalificeret arbejdskraft, så jeg køber simpelthen ikke det argument, lyder det fra ham.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Bankdirektør: Vi er nødt til at fremtidssikre banken

Bankdirektør: Vi er nødt til at fremtidssikre banken

2
Debat: Teknokratiske floskler fra Holger Bruun

Debat: Teknokratiske floskler fra Holger Bruun

Bankdirektør: Vi er nødt til at fremtidssikre banken

Bankdirektør: Vi er nødt til at fremtidssikre banken