Landdistriktsrådet Nordfyn hilser statslige arbejdspladser velkomne. Formanden har selv i en årrække pendlet fra Ørritslev til Vejle som teknisk chef.

Ørritslev Skovhuse: Udflytningen af statslige arbejdspladser er en god ide, og Dansk Sprognævn kan også komme til at fungere i Bogense. Det mener formand for Landdistriktsrådet Nordfyn Kaj Hovhave, der med en karriere som ingeniør og teknisk chef hos Fertin Pharma selv har pendlet fra kommunens østlige del til Vejle hver dag i mange år.

- Lige nøjagtigt bopælens afstand til arbejdspladsen har jeg aldrig oplevet som noget problem. I dag har mange også hjemmearbejdspladser, og i fremtiden vil førerløse biler gøre bilen til et arbejdssted, lyder det fra formanden, som også bakker op om grundtanken med at udflytte de statslige arbejdspladser.

- Det er en rigtig god ide, og det er en god type arbejdsplads at få til Nordfyn, fordi det giver større bredde i befolkningen og et løft til området, når man får højtkvalificerede medarbejdere, siger han.

Også de mange arbejdspladser i Miljøstyrelsen, som flytter til Odense, vil være gavnligt for Nordfyn, mener landdistriktsrådets formand.

- Fra Klintebjerg er der et kvarters kørsel til Odense, og vi har masser af naturskønne områder, hvor man kan bo tæt på byen. Det er jo ikke det at køre til byen, som tager lang tid. Det er myldtetidstrafikken inde i byen, som kan tage tid, siger han.

Kaj Hovhave har i øvrigt den erfaring, at transporten kan være god mentalt, når man har et travlt og krævende job.

- Den giver en mulighed for at geare ned efter en travl dag, og om morgenen kan man begynde at geare op, siger han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
14
Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Kommentar: Vigtigt med statslige arbejdspladser

Kommentar: Vigtigt med statslige arbejdspladser

Pakkeløsning: Skøn natur og job til ægtefællen

Pakkeløsning: Skøn natur og job til ægtefællen