Lamslået over lærers opførsel

Den ubehagelige oplevelse får ikke 66-årige Poul Løvendahl til at lægge sig i hængekøjen og smide dommertøjet ud. - Så lang tid jeg kan løbe, fortsætter jeg, fastslår han.
Foto: Thomas Fredberg

Lamslået over lærers opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krogsbølle Skoles drengehold og dets holdleder var tilsyneladende rasende over forløbet af fodboldkamp

En straffesparkskonkurrence er normalt det dramatiske højdepunkt, når en vigtig fodboldkamp ikke er afgjort, efter sidste bold er spillet.

Men i sidste uge fortsatte dramatikken på en fodboldbane i Særslev lang tid efter, at Særslev Skoles drengehold havde slået Krogsbølle Skoles hold ud af den årlige turnering Ekstra Bladet Skolefodbold efter netop en straffesparkskonkurrence.

Ifølge kampens dommer, Poul Løvendahl, fik han nemlig verbale øretæver af den grove slags efter kampen - både af Krogsbølle Skoles spillere og fra den lærer, som fungerede som holdleder:

- Flere af Krogsbølle Skoles elever og læreren brugte gloser, som jeg slet ikke vil gengive i avisen. Det chokerede mig, at eleverne kunne få lov til at te sig sådan, mens læreren samtidig havde travlt med at overfuse mig verbalt. Der er tale om en skoleturnering, og derfor må man på Krogsbølle Skole have en flov smag i munden bagefter, siger Poul Løvendahl.

Dårlige tabere

Han forklarer, at han har været dommer i mange år, men aldrig har han været ude for noget lignende.

- Jeg er lamslået. Der er tale om nogle meget dårlige tabere. Som jeg ser det, forløb kampen udmærket, vurderer Poul Løvendahl.

Dommeren fortæller, at Særslev Skole udlignede til 3-3 lige før slutfløjt, hvorefter Krogsbølle Skole altså trak det korteste strå i straffesparkskonkurrencen.

- Læreren fra Krogsbølle mente, at der var hånd på bolden i forbindelse med Særslevs udligning. Men det sagde han ikke noget om, før straffesparkene var taget, fastslår Poul Løvendahl.

Med ved sidelinjen var også en referent fra Ekstra Bladet. Og han indberettede efter kampen Krogsbølle Skole til projektleder for Ekstra Bladet Skolefodbold, Søren Sundin.

- Vi har haft kontakt til Krogsbølle Skole, og vi har fokuseret på lærerens opførsel, for han skal fungere som forbillede. Men den opførsel, som han har udvist, er ikke acceptabel. Som jeg har forstået det, har læreren overfaldet både referent og dommer verbalt. Holdet nægtede også at deltage i den traditionelle samling efter kampen, hvor der blandt andet uddeles en fairplaypris, forklarer Søren Sundin.

Han ønsker at understrege, at Krogsbølle Skoles ledelse har håndteret sagen på bedste måde:
Fakta
- Jeg er lamslået. Der er tale om nogle meget dårlige tabere. Som jeg ser det, forløb kampen udmærket, vurderer Poul Løvendahl.

Lærer står til karantæne

- Skolen har taget henvendelsen fra os meget seriøst og behandlet den helt efter bogen, fastslår Søren Sundin, som oplyser, at læreren har fået karantæne fra igen at være kontaktlærer i forbindelse Ekstra Bladet Skolefodbold.

Skoleleder ved Krogsbølle Skole, Niels Lykke, bekræfter, at man er i dialog med Ekstra Bladet Skolefodbold.

Forskellige forklaringer

- Vores lærere skal være gode rollemodeller, og eleverne skal udvise god opførsel. Derfor er det ærgerligt, at der opstår tvivl om, hvorvidt de har gjort det. Det er en sag, hvor der efterfølgende er forskellige opfattelser af, hvad der er sket i forbindelse med kampen, siger Niels Lykke.

Skolelederen ønsker imidlertid ikke at udtale sig om, hvilken forklaring læreren har givet om hændelsesforløbet.

Lamslået over lærers opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce