Lam skabte postyr i Særslev

Det lille sorte påskelam kan fejre pinsen i live efter en turbulent fredag på kryds og tværs af landevejen. Jeanette Birkerød i Særslev sørger godt for den lille uldtot, som selvfølgelig savner sin mor. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Lam skabte postyr i Særslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NØDSTEDT: Sort lam i fare på den travle landevej, men blev reddet af kærlig kvinde

SÆRSLEV: Det lille lam springer for livet mellem travle bilister i morgentrafikken. Forvildet, skræmt og uden retningsfornemmelse ryger den sorte uld fra den ene side af Vestergade til den anden.

- Jeg ser det løbe rundt mellem bilerne i udkanten af byen, da jeg afleverer min søn i dagpleje, fortæller Jeanette Birkerød, der resolut vender hjem efter et halsbånd og en sutteflaske.

Klokken er ni, og det er fredag. Samtidig messer den lokale fynske radio om et undsluppet får, der er stukket af hjemmefra og konstant er til fare for både sige selv og trafikken på landevejen ved Særslev.

- Jeg bliver ringet op af flere bilister og beboere. Også i Odense får politiet en masse opringninger om et lam, der løber rundt på vejen i nærheden af brugsen, fortæller landbetjent i Søndersø Kommune, Ove Guldager.

Han rykker til undsætning ved halvtitiden i går fra kontoret i Søndersø. I mellemtiden har den firebenede krøltop snuppet endnu en tur på tværs af landvejen med livet som indsats, inden den forsvinder ind i skolegården på Særslev Skole.

- Alle ungerne løb efter lammet. Men de havde svært ved at fange det, fortæller Ove Guldager, der fik hjælp af et par ældre elever og Jeanette Birkerød, der havde sutteflasken parat.

- Det var skræmt fra vid og sans, fortæller Jeanette, som må opgive at give dyret mælk. I stedet iføres det et rødt halsbånd og sammen med landbetjenten og Jeanette eskorteres det til Østergade i patruljevognen.

- Vi har i forvejen et par geder, og vi har et andet lam i pleje. Så jeg kan godt passe det, indtil vi finder ejeren, påpeger Jeanette. Hun anslår dyret til at være et par måneder gammel - et rigtigt påskelam fra omkring 1. april.

- Det har nogenlunde samme størrelse som lammet jeg har i pleje, siger Jeanette, der ikke i går var kommet nærmere en ejer til det lille forskræmte dyr.

Det er nu indkvarteret i Østergade 1 og savner sin mor.

Jeanette Birkerød kan nås på telefon 64842030 eller mobil 40251700.

Lam skabte postyr i Særslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce