Lærerne bliver også dygtigere

Joan Harder (siddende) og Tina Gantriis er fælles om at undervise 7. klasse i dansk. Og det samarbejde gør også dem dygtigere, siger de to lærere. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Lærerne bliver også dygtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to lærere, der sammen underviser 7. klasse på Særslev-Hårslev Skolen i dansk, oplever, at det tvinger dem til at reflektere mere over undervisningen.

Særslev: - Det tvinger os til hele tiden at overveje, hvad vi vil med vores undervisning og til at sætte ord på, hvad vi vil opnå med det, vi gør.

Tina Gantriis og Joan Harder underviser i dansk i 7. klasse på Særslev-Hårslev Skolen. Og de gør det sammen.

De to lærere er afgørende brikker i skolens arbejde med at højne elevernes faglige niveau. En indsats, der netop har indbragt skolen 1,3 millioner kroner fra regeringens skolepulje, der i et treårigt projekt belønner skoler, der hæver det faglige niveau ved afgangseksamen i dansk og matematik i 9. klasse. Belønningen kommer, fordi niveauet for den 9. klasse, der forlod skolen i Særslev i sommer var hævet med næsten 30 procent i forhold til gennemsnittet for 2014-2016.

Men det er ikke kun eleverne, der bliver dygtigere af at have to lærere i klassen. Det gør lærerne også, synes de.

- Vi bliver tvunget til at reflektere over det, vi gør, og vi har mulighed for at give den enkelte elev mere opmærksomhed.

At arbejde så tæt sammen kræver både tilvænning og tryghed i samarbejdet. For selv om meget kan planlægges, opstår der situationer i klassen, hvor det er nødvendigt at træffe en hurtig beslutning, der ikke er afklaret med kollegaen på forhånd.

- Det bliver meget tæt. For du er lige pludselig vidne til min kontakt med eleverne og til mine holdninger, siger Tina Gantriis til kollegaen, der nikker indforstået.

Lærerne bliver også dygtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce