LAG er en vigtig lokal velgører


LAG er en vigtig lokal velgører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I årene frem til 2013 er en rar, rig onkel på gæstevisit i Nordfyns Kommune. Navnet er Nordfyns Lokale Aktionsgruppe (LAG Nordfyn), hvis bestyrelsesmedlemmer kan indstille lokale initiativer og projekter til økonomisk støtte fra Fødevareministeriet og EU. Årligt vil der være omkring 1,5 millioner kroner at gøre godt med rundt om på Nordfyn. Med etableringen af LAG Nordfyn ser der ud til at være skabt en unik mulighed for at igangsætte en positiv udvikling, som forhåbenlig kan komme vores egn til gode i mange år fremover.

Med LAG Nordfyn har lokale idémagere og iværksættere fået et nyt sted at henvende sig, når det handler om at få hjælp til at skabe et bæredygtigt økonomisk fundament under nye tiltag. Det kan meget vel vise sig som et kærkomment alternativ, hvis hverken banker, fonde, sponsorer eller kommune har vilje eller mulighed for at tilbyde den nødvendige finansiering.

I sin første uddeling har LAG Nordfyns 11 lokale bestyrelsesmedlemmer været enige om at støtte massivt op omkring to eksisterende virksomheder. Ditlevsdal Bisonfarm får godt og vel trekvart million kroner til at udvikle sig fra lokal mikrovirksomhed til nordfynsk oplevelsescenter. Desuden var der godt 300.000 kroner til en belgisk chokoladefabrikant i Søndersø, der er kommet i pladsmangel. Det virker fornuftigt, at bestyrelsen har satset på to erhvervsprojekter, der af natur er så unikke, at de har mulighed for at tiltrække opmærksomhed og kunder fra mange andre steder end det nordfynske område.

Selvom den lokale aktionsgruppe i første omgang har satset stort på erhvervsfremme, så blev der til alt held også penge til andet. Snart bliver der for første gang holdt Nordfynske Litteraturdage. Det er udelukkende takket være godt 76.000 kroner fra LAG Nordfyn, at dette nye spændende, kulturelle tiltag bliver til noget. Indtil den lokale aktionsgruppe tog affære, havde hverken kommunen, fonde eller øvrige sponsorer været i stand til at hjælpe med den nødvendige finansiering. Så også omkring denne sag har LAG Nordfyn virkelig vist sit værd og sin betydning for egnen og dens borgere.

Forhåbenlig får medlemmerne af LAG Nordfyns bestyrelse travlt med at læse ansøgninger fra initiativrige nordfynboere i de kommende år. I hvert fald lever iværksætterkulturen allerede i bedste velgående her på egnen. Det har gennem årene skabt en masse små virksomheder rundt om i kommunen. Således har kommunen fem procent selvstændige mod tre procent på landsplan. Så med hjælp fra LAG Nordfyn er der gode muligheder for at udbygge og udvide styrken af lokale erhvervsdrivende. En udvikling, der takket være flere arbejdspladser og øget skattegrundlag vil komme alle kommunen borgere til gode.

I dag og de kommende to dage præsenterer Fyens Stiftstidende tre af de fire modtagere af LAG-midlerne. God fornøjelse.

LAG er en vigtig lokal velgører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce