To familieklasser er droppet i foråret. - Vi har ikke andre steder at finde pengene, siger fungerende skoleleder

Krogsbølle/Løkkemark: Et underskud på omkring halvanden million kroner i 2015 betyder, at Kystskolen med afdelinger i Krogsbølle og Løkkemark i resten af dette skoleår dropper to forløb med familieklasser, der ellers har været en sussesfuld del af skolens arbejde med inklusion af børn med særlige behov.

De 100.000-150.000 kroner, der kunne have hjulpet 12-14 elever til en bedre skolegang, bliver i stedet brugt til at fylde en lille del af budgethullet.

Familieklasserne, hvor eleverne to gange om ugen i 10 uger har en forælder med i et særligt tilrettelagt skoleforløb, har været finansieret af den pulje til inklusion, som Kystskolen har fået tildelt.

- Det er da et problem, at inklusionspengene ikke bliver brugt efter hensigten, men det er svært at finde pengene andre steder, siger fungerende skoleleder Bo Rasmussen.

Formanden for Børne- og Ungeudvalget i Nordfyns Kommune Jens Otto Dalhøj (I) mener ikke, at pengene til skolerne er øremærket til bestemte formål. Heller ikke selv om udvalget netop har fået en oversigt over "fordelingen af inklusionsmidler til de nordfynske skoler."

Læs mere om de nordfynske skolers underskud og brug af inklusionsmidler i Fyens Stiftstidende torsdag.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.