Kystskolen på Nordfyn er blevet certificeret som DGI Udeskole.

Kystskolen på Nordfyn er god til at inddrage omgivelserne i undervisningen og er blevet DGI Udeskole. PR-foto

Kystskolen på Nordfyn er blevet certificeret som DGI Udeskole.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerne og pædagogerne på Kystskolen er blevet undervist af DGI. Derudover har Kystskolen selv uddannet to udeskole-tovholdere. Måske udvides ordningen til flere folkeskoler på Nordfyn.

Otterup: Folkeskolen Kystskolen er blevet certificeret som udeskole.

Kystskolen har derfor papir på, at den er god til at trække naturen og det nære miljø ind i undervisningen. Skolen kombinerer praktiske oplevelser i det fri med læring og faglig udvikling.

Kystskolen er blevet certificeret som DGI Udeskole, og det blevet fejret med taler, sang, flag og sund hygge i klasserne.

Kystskolens lærere og pædagoger er blevet undervist i udeskole-pædagogik. Mellem modulerne har lærerne brugt det, de har lært, med børnene som forsøgskaniner.

- Det er et fantastisk projekt, der understøtter vores vision om sundhed gennem hele livet. Det at inddrage udelivet som en del af skolegangen giver en meget mere varieret og sjov skoledag. Børnene får de sunde vaner ind tidligt i livet, og det går ovenikøbet hånd i hånd med god læring.

Det siger formanden for Børn- og Ungeudvalget, Anja Lund, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Hun peger på, at projektet afhængigt af erfaringerne vil blive udvidet til skolens øvrige skoler.

- Det er den måde, vi i kommunalbestyrelsen gerne ser, at der bliver arbejdet på, nemlig at prøve tingene af i praksis med mini-eksperimenter og så brede projektet ud, hvis erfaringerne ellers er gode og skaber værdi. Mere indviklet behøver det ikke at være, mener Anja Lund (V).

Lærerne og pædagogerne er blevet undervist DGI, der tidligere hed Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger. Derudover har Kystskolen selv uddannet to udeskole-tovholdere.

Udeskole-indgangsvinklen til undervisningen er at udfordre de gængse læringsmiljøer og undervisningen i klasselokalet ved at tage det lærte i klassen uden for skolens rammer og eksperimentere med det. Det er en slags hjemme-ude-hjemme-undervisning.

- Det går helt i spænd med den måde, Kystskolen har opbygget børnenes skema på. Hver onsdag året rundt er en fagdag, hvor klasserne kun har et enkelt fag. Her kan eleverne og lærerne fordybe sig i emner og sammen gøre undervisningen mere spændende, fortæller distrikts-skoleleder Morten Wettergren.

Godkendelsen
Certificeringen understreger, at Kystskolen har fokus på at udvikle en varieret skoledag, som skaber samspil mellem forskellige lærings-arenaer, at undervisningen inddrager skolens nærområde, og at skolen har fokus på læring i bevægelse.

Skolen har arbejdet med fire udeskoler: Den grønne - naturen, den blå - vandet (hav, å og sø) den brune - kulturinstitutioner og den grå - byen.

Projektet er kommet i stand med støtte fra Børne- og Ungeforvaltningen i Nordfyns Kommune og Nordea Fonden.

Kystskolen på Nordfyn er blevet certificeret som DGI Udeskole.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce