HAL-LIV: 100 motorcykelentusiaster holdt møde og 40 kvinder var til maraton-aerobic
BOGENSE: Udenfor dryppede regnen og indenfor silede sveden fra omkring 40 kvinder, der havde valgt at bruge en lørdag eftermiddag på en maraton-aerobic - tre timers intensiv bevægelse til høje beat-toner.

- Ja, det er da godt, det er blevet sådan et vejr, for havde det været som i forgårs, så kunne jeg måske nok have fundet en udskyldning for at blive hjemme, lød det fra en af deltagerne i maraton-aerobicen, der fandt sted i den ene af Nordfynshallerne.

I den anden hal ærgrede man sig til gengæld over vejret, som gjorde, at der ikke var mødt så mange op som forventet.

Her havde motorcykelklubben MC Touring Club nemlig inviteret motorcyklister fra hele landet til den årlige generalforsamling. Og vejret var - for første gang i nærmest umindelige tider - ikke godt for motorcykel kørsel.

- Der burde have været 150, men der er endnu kun mødt 99 stemmeberettigede, lød det fra arrangørerne kort før generalforsamlingen gik i gang.

Alligevel er der nok sjældent set så mange kværne samlet foran Nordfynshallen, som tilfældet var i går.

I begge sale vakte aktiviteterne i den anden sal i øvrigt en større interesse:

- Aerobic-pigerne er da meget velkomne til at komme ind og give en opvisning hos os, lød det fra motorcyklisterne, hvoraf de fleste var i en moden alder.

- Alle de mænd har ikke godt af at sidde stille så længe. De må hellere komme ind og blive rørt lidt sammen med os, lød det til gengæld fra aerobic-entusiasterne.

Mødre og døtre

Skønt det kræver en god kondition at danse, svinge og steppe sig gennem tre timers aerobic var det absolut ikke de unge kvinder, der var i overtal i maraton-aerobicen.

Flere mødre og deres voksne døtre var for eksempel mødt op sammen. Det gjalt for eksempel Kirsten og Stine Langaa, Kirsten og Janneke Hansen og Inge Marie og Maria Øxenberg:

- Vi fastholder jo hinanden lidt i, at vi skal af sted. Og vi ved, vi har det dejligt bagefter, lød det fra Inge Marie Øxenberg, før hun bevægede sig ud på gulvet.

Her gik det så løs med instruktøren, Ole Crone, som eneste mandlige deltager.

- Jeg skal nok få alle til at svede, lovede han.
  • fyens.dk