Kvikke naboer reddede hus fra brand

Heidi Kryger og hendes eks-kæreste, Kenneth Thygesen, reagerede hurtigt, da der udbrød brand ved naboen. Udhuset, hvor branden opstod, stod ikke til at redde, men selve huset slap uden skader. Da ilden huserede, stak husets kat klogeligt af hjemmefra, men den vendte tilbage i god behold søndag.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kvikke naboer reddede hus fra brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heidi Kryger, hendes eks-kæreste og flere andre naboer reddede Jannie Sørensens hus fra flammerne, da udhus brød i brand

Da Heidi Kryger parkerede sin bil i indkørslen ved sit hus på Rostrupvej ved 16-tiden fredag eftermiddag, bemærkede hun godt nok, at der kom en smule røg fra naboens have.

- Men jeg tænkte, at de nok var ved at brænde noget af, og så spekulerede jeg ikke mere over det, fortæller Heidi Kryger, der denne eftermiddag havde besøg af sin eks-kæreste, som også er far til hendes to børn.

Røgen i naboens have viste sig dog hurtigt at udvikle sig til mere, og kort før klokken 16.30 bankede naboer på døren til Heidi Krygers hus.

- Det brænder, det brænder, råbte de, og så løb vi selvfølgelig ud, fortæller Heidi Kryger, der stadig ikke er kommet sig helt over fredagens oplevelse.

- Flammerne stod op, og jeg gik vist helt i panik. Kenneth, min eks-kæreste, sagde, at jeg skulle sætte børnene ind i bilen, men det turde jeg ikke, så det endte med, at han satte dem derind, og så hentede de alle de haveslanger, de kunne finde og løb ind til branden, husker Heidi Kryger, der blev tilbage.

- De snakkede om, at der var nogle gasflasker i udhuset, så Kenneth ville slet ikke have mig i nærheden af det.

Kort efter lød to brag fra udhuset, og det var netop de to gasflasker, der eksploderede. Heldigvis kom ingen af de hjælpsomme naboer noget til.

- Men vi bemærkede, at vinduet stod åbent på førstesalen, så vi blev bange for, om Jannis søn måske lå og sov deroppe, siger Heidi Kryger.
Det var olietønden her, der blev brugt til afbrænding af haveaffald, der var skyld i branden.
Det var olietønden her, der blev brugt til afbrænding af haveaffald, der var skyld i branden.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Frygtelig bange

- Så Kenneth smadrede en rude for at komme ind og se efter, om der var nogen i huset, fortsætter hun.

- Jeg kan bedst huske, at jeg var frygtelig bange. Jeg tænkte på om der skete noget med mine børn, min kat eller mit hus. Det var meget skræmmende, siger Heidi Kryger.

Heldigvis kom en anden nabokone snart til hjælp.

- Hun tog mine børn med sig, og det var virkelig en stor lettelse. Især fordi røgen begyndte at komme over til os på grund af vindretningen, og store gløder fløj rundt i haven.

Heidi Kryger, der jo havde fået forbud mod at nærme sig selve branden, forsøgte at sikre sig, at branden ikke spredte sig til hendes eget hus, og så forsøgte hun desperat at finde sin kat.

- Katten var bare væk, og jeg kunne overhovedet ikke finde hende, så jeg var bare så nervøs, husker Heidi Kryger.

Heldigvis vendte Trunte hjem senere samme aften.

- Som jeg husker det, løb jeg bare frem og tilbage. Gløderne, der kom flyvende, var så store, at de har brændt store huller i børnenes trampolin, der står i vores baghave. Det var virkelig ubehageligt, fortæller Heidi Kryger.

Allerede efter 10 til 15 minutter dukkede brandbilerne dog op, og brandfolkene overtog bekæmpelsen af flammerne.

- Det gik egentlig meget hurtigt, men lige da det stod på, virkede det som ufattelig lang tid.

Selvom brandfolkene var kommet til, følte Heidi Kryger sig stadig ikke helt tryg ved situationen.

- Det gjorde jeg faktisk ikke før de kørte igen ud på aftenen. Før kørte vi heller ikke selv.

Da brandfolkene forlod stedet klokken 19.30, hentede Heidi Kryger og Kenneth Thygesen deres to børn og kørte på McDonald's.

- Jeg orkede bare slet ikke at lave mad. Vi skulle ellers have haft pandekager, smiler Heidi Kryger, der også måtte bede eks-kæresten overnatte i huset på Rostrupvej.

- Jeg havde det slet ikke godt. Man føler sig pludselig ikke tryg i sit eget hjem. Det er en meget mærkelig fornemmelse, forklarer Heidi Kryger.

Taknemmelig husejer

Også Jannie Sørensen, der ejer huset, hvor branden opstod, er chokeret efter fredagens hændelse.

- Det var et kæmpechok, men jeg er meget taknemmelig over, at mine naboer hjalp til, så vi slap forholdsvis billigt, siger hun.

Også indsatsleder Kim Laustsen, der stod for slukningen af branden, roser de kvikke naboer.

- Det er det, man kalder superaktiv nabohjælp. Uden dem havde branden uden tvivl bredt sig til selve huset, siger han.

Kvikke naboer reddede hus fra brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce