Kunstnere glade for Bogense


Kunstnere glade for Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Allan Bo Jensen og Frank Hammershøj ofrer ikke så mange tanker på nye kommuner
NORDFYN:Mens det politiske arbejde stadig ligger stille på Nordfyn, fortsætter vi her på siden serien om den kommende kommunestruktur.

I dag præsenterer vi tre nordfynske kunstnere, der fortæller om plusser og minusser ved deres egne kommune og nabokommunerne.

Desuden giver de deres bud på, hvilke kommunale ægteskaber, der kunne tænkes at komme på tale her på Nordfyn.

Knud Søgaard, Otterup Kommune:

- Jeg synes, det sted jeg bor, er det dejligste i verden. Og hvad det kommunale angår, er det nok hverken værre eller bedre end andre steder.

- Det er først og fremmest naturen, jeg nyder her. Når det er sommer og solen skinner, bliver alle glade. Men om vinteren, når verden er hvid, er det en hel åbenbaring. Og så er der også mere ro.

- Med hensyn til nabokommunerne, så synes jeg, at Søndersø er et hul i jorden - ligesom andre mener at Otterup er. Bogense har et dejligt miljø med havn, gamle huse, strand og skov. Især den gamle del af havnen, holder jeg af.

- Men det er et godt spørgsmål, hvilke af de tre byer, der skulle være hovedby i en nordfynsk kommune. Selvfølgelig vil man altid sige, at det skal være ens egen, og så er det jo Otterup. Men rationelt og logisk, så ligger Søndersø jo i midten, og så var det måske praktisk, at det var den. Men Bogense er jo en gammel købstad, og det bør også komme den til gode...

- Overordnet er jeg utryg ved, at alt skal være større. Det er ideologien i dag, men man mister noget hver gang. Skal der en kommunesammenlægning til, mener jeg dog absolut, at vi skal lægges sammen med de to andre nordfynske kommuner.

Frank Hammershøj, Bogense Kommune:

- Jeg holder jo af Bogense, fordi her er alt, hvad jeg skal bruge - specielt mit værksted. Jeg kan godt lide både sommer og vinter, men mest vinteren, så er her så stille. Men jeg synes, der er en god stemning i byen, og der er faktisk slet ikke noget, jeg er ked af ved den.

- Med hensyn til nabokommunerne, så er Søndersø bare noget, vi kører igennem, og Otterup, ja, der kommer vi vel en gang om året, hvis vi vælger at køre en anden vej.

- Faktisk synes jeg, det ville være naturligt, at Bogense blev hovedby, hvis de tre nordfynske kommuner blev lagt sammen. Den er mere byagtig end de andre, og så er det jo nærmere ved mig selv. Men jeg har slet ikke noget begreb om, om det er en god idé at lægge kommunerne sammen - og nu får jeg nok skæld ud af konen, når jeg siger sådan.

Allan Bo Jensen, Søndersø Kommune:

Tilbage i 1981 rykkede Allan Bo Jensen, hustruen og to døtre fra Odense og ind i en gammel gård på Vejruphuse et par kilometer uden for Hårslev.

- Et dejligt sted med en masse gode naboer. Vi har altid haft plads til at rode, og ungerne fik hurtig gode legekammerater. Både skole og børnehave lå også forholdsvis tæt på.

Idag er døtrene henholdsvis 20 og 22 år, og bor ikke længere hjemme.

- Så selve Søndersø Kommune har vi ikke rigtig længere noget med at gøre.

Rent faktisk har tilknytning til Søndersø aldrig været overvældende.

- Vi bor jo også helt ude på kanten. Tæt på Ejby Kommune.

Søndersø by kommer familien heller ikke meget i.

- Vi tager i stedet til Bogense. Det er meget mere vores by. Den ligger rigtig godt ved kysten.

Otterup kommer Allan Bo Jensen heller ikke meget i. Men i disse dage er han dog i byen for at færdiggøre nogle træskulpturerne på Kærlighedsstien.

Den nordfynske kunstner har ikke gjort sig de store overvejelser om den kommende sammenlægning af kommuner.

- Men det ville da være naturligt at lægge de tre nordfynske kommuner sammen, da de allerede samarbejder på en række områder.

Og med hensyn til en eventuel nordfynsk hovedstad?

- Her ligger Søndersø mest centralt, vurderer kunstneren fra Vejruphuse.

Kunstnere glade for Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce