Kunsthåndværkere i gang på molen


Kunsthåndværkere i gang på molen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDLAVET: Man kan kigge en trædrejer, en rakukeramiker og en motorsavsskulptør over skulderen
BOGENSE: Trædrejer Per Froholdt har i denne uge fået selskab i sit kombinerede værksted og butik på Vestre Mole.

Det er Lene Gry Jørgensen fra Aarup og Allan Bo Jensen fra Vejruphuse, der hver dag kan ses i arbejde ved butikken.

Allan Bo Jensen har allerede været i gang med motorsaven for at omdanne en træstub til et portræt af en fisker iført sydvest, og Lene Gry Jørgensen er også i gang med at skabe ler om til blandt andet små skåle og duftlamper.

I dag - og resten af ugen til og med fredag - arbejdes der klokken 16 til 20. Og på lørdag kan man følge kunsthåndværkernes arbejde mellem klokken 14 og 18.

Halvdelen i stykker

Lene Gry Jørgensen laver rakukeramik, og har opstillet en olietønde uden for trædrejerens værksted. I den brænder hun - ved hjælp af en gasbrænder, savsmuld og vand - sin keramik.

- Det er det, der giver den karakteristiske rakuoverflade. Men det er en meget hård metode. Hen imod halvdelen af de ting, der brændes, går i stykker under processen, forklarer Lene Gry Jørgensen.

Færre besøgende i år

Også Per Froholdt vil naturligvis arbejde i sit trædrejerværksted.

- Der kommer af og til nogen og spørger, hvor betjeningen er henne i butikken. Men det er jo også mig, forklarer han og tilføjer, at folk meget ofte kommer og kigger i løbet af dagen. Men det er først om aftenen, de køber, så nu holder han også åbent ved aftentide. I øvrigt har han kunnet mærke, at der ikke har været så mange turister på molen i år, som tilfældet var sidste år.

- Vi mangler de 1000 gæstesejlere, der var flere sidste år. Men jeg har alligevel opnået mine mål. De er heller ikke sat så højt, siger trædrejeren, der sidste år åbnede sin virksomhed i en gammel fiskebutik på molen.

Kunsthåndværkere i gang på molen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce