KØB: Zealand Care indretter hjælpemiddeldepot på Industrivej i Søndersø
SØNDERSØ: Det sjællandske firma Zealand Care, der har tegnet kontrakt med Søndersø, Otterup, Bogense og Nr. Aaby kommuner om at levere hjælpemidler til ældre og handicappede, vil få lokalt hovedkvarter på Industrivej i Søndersø.

Firmaet har købt den tidligere fabrik Søndersø Karrosseri Aps, Industrivej 6, som man allerede er i fuld gang med at ombygge til nordfynsk hjælpemiddeldepot.

Der er indtil videre ansat tre mennesker i depotet, der vil stå klar til betjening af de fire kommuners borgere med bl.a. kørestole, sengegalger, trykaflastende madrasser og rollatorer allerede fra 19. august.

Direktøren for Zealand Care, Bjarne Henneman, oplyser, at man har betalt i nærheden af to millioner kroner for fabrikken, og at man regner med at bruge en million kroner til ombygningen. Ud over lagerrum til de mange forskellige hjælpemidler bliver der indrettet kontorer og værksted til reparation og vedligeholdelse af hjælpemidlerne.

I løbet af næste uge bliver depotet fyldt op med et bredt udvalg af diverse hjælpemidler, som man er klar til at rykke ud med, når behovet opstår hos en person i en af de fire kommuner.

Elektronisk bestilling

Hidtil har kommunerne selv stået for hjælpemidlerne og haft hver sit depot. Ifremtiden kan de fire kommuner nøjes med at finde ud af, hvem der har behov for hvilke hjælpemidler - og så rekvirere dem hos Zealand Care i Søndersø. På en elektronisk lagerliste, som firmaet opretter, kan terapeuter og sagsbehandlere via computeren gå direkte ind og bestille et bestemt hjælpemiddel, hvorefter firmaet sørger for levering hos den pågældende.

Ud over en grundbeholdning af helt nye hjælpemidler, vil Zealand Care også tage de "gamle" hjælpemidler ind fra de fire kommuner og anvende dem i den udstrækning, de kan bruges.

Zealand Care, der har hovedkvarter i Holbæk, har i dag kontrakt med 45 danske kommuner om at levere hjælpemidler til ældre og handicappede. Depotet i Søndersø bliver firmaets niende i rækken.

Ifølge direktør Bjarne Hennemann er der mange fordele for kommunerne ved at leje hjælpemidler af Zealand Care frem for selv at indkøbe og vedligeholde dem.

- De mange kommuner, vi har kontrakt med, har sparet i gennemsnit mellem 20 og 30 procent på udgiften til hjælpemidler, siger Bjarne Hennemann.
  • fyens.dk