Krogsbølle blev ikke Årets Landsby

Carsten Hansen (tv), formand for bedømmelseskomitéen til Årets Landsby, lyttede interesseret, da han og komitéens øvrige medlemmer besøgte Krogsbølle. Arkivfoto: Emil Hermann

Krogsbølle blev ikke Årets Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sjællandske landsby Thorup er kåret til Årets Landsby. Dermed blev Krogsbølle Sogn, som var én af de tre finalister, forbigået.

Krogsbølle: Selv om bedømmelseskomitéen var dybt imponeret, da den besøgte Krogsbølle Sogn i anledning af, at landsbyen var nomineret til Årets Landsby, rakte de pæne ord ikke til den endelige hæder. Sognet er udgjort af de tre landsbyer Bårdesø, Krogsbølle og Tørresø

Vinderen af Årets Landsby 2019 er den sjællandske by Torup, oplyser Landdistrikternes Fællesråd, der står bag kåringen. Krogsbølle var sammen med Asaa i Brønderslev Kommune de to øvrige finalister.

Det var et stærkt felt af de nominerede landsbyer, men Torup var en sikker vinder i forhold til temaet Den Bæredygtige Landsby, fortæller formanden for bedømmelseskomitéen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter.

- I år har bedømmelseskomitéen kigget efter bæredygtighed på flere niveauer - miljømæssigt, socialt, kulturelt og økonomisk. Og intet sted har vi set det så smukt eksemplificeret som i landsbyen Torup, forklarer han og uddyber.

- Landsbyen Torup formår at bygge bro mellem fortidens og fremtidens landsbysamfund. Helt konkret eksemplificeret i den nye bydel, der skal vise vejen for det bæredygtige liv på landet. Torup er et foregangseksempel på, hvordan landsbyer over hele landet kan fremtidssikre sig selv, siger Carsten Hansen.

Tre årtier

Her har beboerne arbejdet med bæredygtige løsninger de seneste 30 år, siden økosamfundet Dyssekilde blev etableret i landsbyen i Halsnæs Kommune. Der er både delebiler, solceller og egen spildevandsrensning i Torup. Landsbyen huser også butikker, børnehave, skole, forsamlingshus, kirke og kulturliv. Og lokalrådet har etableret sin helt egen jordfond, der sælger byggemodnet jord videre til boliger og erhverv.

Krogsbølle blev ikke Årets Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce