Krav om renere børnehaver


Krav om renere børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familieudvalgets formand mener, det er helt forkert, at børnehaver samlet set får færre penge at gøre rent for

NORDFYN: Samlet set står de nordfynske børnehaver fra næste år til at få godt 289.000 kroner færre at gøre rent for. Et resultat af en beslutning om at omfordele udgifterne til rengøring i kommunale bygninger.

Men et sådan indhug i penge til rengøring er uacceptabelt. Det mener Steen Brydegaard (SF), som er udvalgsformand for Familieudvalget, der har det politiske ansvar for børnehaverne.

- Enten skal der laves en ny omfordeling af pengene til rengøring eller der må flere penge til området. Det er utrolig vigtigt, at børn bliver passet i rene omgivelser, siger Steen Brydegaard.

Han mener, at det af sundhedsmæssige og hygiejniske årsager er vigtigt at sikre en god rengøring.

- Blandt andet kravler børnene rundt på gulvet og leger.

Med sin klare udmelding rækker udvalgsformanden en hjælpende hånd ud til de børnehaveledere, der i gårsdagens udgave af Fyens Stifts­tidende udtrykte deres store bekymring for den fremtidige rengøringsstandard.

Sidste sommer var Steen Brydegaard som medlem af kommunalbestyrelsen med til at træffe den beslutning, der ligger til grund for den nye fordeling af penge. Rengøringsområdet skulle harmoniseres, og de enkelte institutioner skulle tildeles penge efter objektive kriterier, hed det i beslutningen.

- Men nu ser det ud til, at børnehaverne samlet set mister penge og skal være med til at finansiere en bedre rengøring andre steder.

Den fremgangsmåde vil udvalgsformanden ikke være med til.

- Noget sådan har aldrig været min mening. Jeg er med på at harmonisere rengøringsniveauet børnehaverne imellem, så standarden kan blive den samme alle steder. Men den samlede mængde penge til børnehaverne skal være den samme.

Skole rammes også

Modsat børnehaverne står kommunens skoler til fremover at få en del flere penge at gøre rent for. Af et notat fremgår det, at skolerne samlet set får godt 284.000 kroner ekstra at gøre rent for.

Det er dog ikke alle skoler, der kan se frem til flere penge. Otterup Skole og Søndersøskolen får færre midler til kampen mod snavs og nullermænd. Værst ser det ud for Søndersøskolen, der står til at miste cirka 130.000 kroner om året. Til stor fortrydelse for skoleinspektør Flemming Dahlquist.

- Det er svært at skulle leve med så stor en besparelse. Dårlig rengøring vil medføre et dårligt indeklima, og det vil helt sikkert gå ud over indlæringen hos eleverne.

Da skolerne under et ikke beskæres med midler til rengøring, vil Steen Brydegaard ikke kræve ændringer her.
Omfordeling
Det er besluttet, at de kommunale udgifter til rengøring skal harmoniseres/omfordeles.

I den proces er de kommunale børnehaver blandt taberne, mens eksempelvis skolerne under et vil få tilført flere penge til at gøre rent for. Der bliver også penge flere penge til at gøre rent i eksempelvis de kommunale administrationsbygninger. Derimod står kommunens ældrecentre til at miste penge til rengøringen.

Formanden for Familieudvalget mener, at omfordelingen strider mod det, der er vedtaget af kommunalbestyrelsen.

Krav om renere børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce