Kræmmere i tordenvejr


Kræmmere i tordenvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSØG: Markeds- foreningen og handels- foreningen afprøvede i går et samarbejde, der betød, at der både var kræmmere på Otterup Torv og i gaderne
OTTERUP: Ved 11-tiden i går formiddags var det mørkt som på en decemberdag. Lyn glimtede over himlen, og det buldrede i det fjerne.

Så det bliver nok svært at give karakter til det forsøg, Otterup Markedsforening og Otterup Handelsforening i går i samarbejde gennemførte.

Sommeren igennem har markedsforeningen sørget for, at torvet midt i byen var fyldt med kræmmere. Alt har kunnet købes her - fra frugt, grønt, fisk og rygeost over helseprodukter, hjemmelavet marmelade og honning til tøj, forskellige former for kunsthåndværk og alverdens gamle ting og sager.

Røgede lækkerbiskner

Torvet har været endog særdeles godt fyldt op, og derfor gik eksperimentet i går på at flytte nogle af de mange kræmmere ud i Bredgade og Jernbanegade.

Der var stillet både stole, borde og fadølsanlæg op i Jernbanegade, hvor også fiskebilen holdt og lokkede med friskrøgede lækkerbiskner. Men selv om de opstillede parasoller gav en vis ly for regnen, var der langt mellem kunderne.

Lidt længere nede ad gaden havde Kim Madsen kørt en lastbil lastet med møbler, fade og lamper, ja, sågar en gammel brændeovn, i stilling.

Det var, skønt han driver forretning lige uden for Otterup, første gang, han deltog i kræmmermarkedet i byen.

I lære som kræmmer

- Jeg har tit været her nede og kigge og har set, hvor mange her er. Så tænkte jeg, at jeg også kunne prøve at være med. Ikke fordi jeg regner med at sælge så meget, men mere for at gøre reklame for min forretning, Kræmmergården, der også har åbent i morgen, fortalte Kim Madsen, der lagde til, at han var i lære som kræmmer.

- Min far har været kræmmer i 15 år, og så synes han også, min bror og jeg skulle i gang. Jeg startede for tre år siden på 50 kvadratmeter og med en investering på 125 kroner. Nu har jeg 400 kvadratmeter fyldt med møbler, men jeg har stadig væk kun investeret 125 kroner, ler han.

Alligevel mener han langt fra, at han er udlært i faget som kræmmer.

- Krejler, ja. Det ligger vel i blodet. Men der er stadig væk en hel masse, jeg skal lære som kræmmer. Alt det der om blå platter og sådan noget, erkender Kim Madsen.

Sommer og sol

Det er nu blevet hen over middag.

- Sommer, sommer og sol, synger Duetten og Mejse fra scenen på torvet.

Men det hjælper ikke rigtig noget. Regnen fosser stadig ned, og der ikke ligefrem trængsel på torvet. Og slet ikke i gågaderne.

Det er der til gengæld under restauratørernes teltduge på torvet, hvor der drikkes fadøl og spises pølser og æggekage.

For sommer er det jo alligevel - selv uden sol.

Kræmmere i tordenvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce