Kræmmere i mindst 40 år: - Nej, vi tager ikke Mobilepay

Finn Thygesen (tv) og Curt Storr var som sædvanlig på plads til Otterup Kræmmermarked. De to kan godt drømme sig tilbage til for årtier tilbage, hvor kræmmermarkederne var forbundet med mere gøgl - og ikke så mange importerede kopivarer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kræmmere i mindst 40 år: - Nej, vi tager ikke Mobilepay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Curt Storr og Finn Thygesen har været kræmmere i mindst 40 år. I gamle dage var der mere gøgl og socialt samvær. Skærtorsdag var vennerne på plads til Otterup Påskemarked, som de altid plejer at være.

Otterup: En kunde kom forbi og ønskede at købe en gammel Albani ølkasse.

- Kan jeg ikke betale med Mobilepay?

- Nej, du må skaffe nogle kontanter.

Det var Curt Storr, der skitserede betalingsmodellen. Skærtorsdag solgte han og vennen Finn Thygesen ting og sager ved Otterup Påskemarked. De bor i Odense og har på fritidsplan været kræmmere i mindst 40 år. Otterup har en særlig plads i deres hjerter. De har så godt som altid en stand ved både påskemarkedet og sommermarkedet.

Som de vurderer det, er Mobilepay lidt overvurderet, selv om alle andre stande har det. De to kræmmere på henholdsvis 69 og 74 år viser deres mobiltelefoner frem. De virker efter hensigten, og så gør det mindre, at de ikke virker til Mobilepay. Er kunderne interesseret, skal de nok finde ud af at få fat i nogle kontanter.

- Og ellers kan jeg sagtens trylle. Er handlen stor nok, og har de ingen kontanter, ringer jeg til min søn, så de kan overføre til ham, fortæller Curt Storr.

- Folk kommer på kræmmermarked for at finde noget, de ikke kan finde andre steder.
Curt Snorr, kræmmer i mindst 40 år.
De to kræmmervenner har samme smag inden for mobiltelefoner. De skal virke, og så gør det ikke så meget, at de ikke virker til Mobilepay. Kunderne skal nok finde nogle kontanter, hvis de er interesseret i varen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
De to kræmmervenner har samme smag inden for mobiltelefoner. De skal virke, og så gør det ikke så meget, at de ikke virker til Mobilepay. Kunderne skal nok finde nogle kontanter, hvis de er interesseret i varen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Sent i seng og tidligt op

Han kom sent i seng, klokken 2, fordi han blev nødt til at fejre, at Tottenham var kommet i Champions League-semifinalen. Og tidligt op, klokken 5.30, fordi han skulle gøre varerne klar til markedet. De to havde kun medbragt et begrænset udsnit af varelageret.

- Vi finder varerne, hvor vi nu kommer rundt.

Curt Storr og Finn Thygesen sætter en ære i at præsentere ægte gamle ting. Det behøver ikke at være antikt. Men det skal gerne være gammelt, i god stand, anvendeligt og pænt. Rundt omkring på kræmmermarkederne oplever de en lidt trist tendens. De synes, at der efterhånden er en overvægt af importerede varer af tvivlsom kvalitet.

- Folk kommer på kræmmermarked for at finde noget, de ikke kan finde andre steder, mener Curt Storr.

Mere gøgl tidligere

De husker, at kræmmermarkederne for årtier tilbage var forbundet med mere gøgl, socialt samvær og et sted, hvor skæve eksistenser som vagabonder også var velkomne og en del af charmen. I dag har Curt Storr vanskeligt ved at se det charmerende i, at visse kræmmere, sat på spidsen, medbringer en container, som de åbner, hvorefter det vælter ud med importerede lædervarer og sorte sokker.

Sådan var det nu ikke i Otterup Idrætscenter. Jovist, sokker var der da. Udenfor hallen. 100 kroner for 20 par sorte tennissokker for at være præcis. Inde i hallen, hvor der dårligt var plads til flere stande, var sortimentet som altid varieret. Noget for enhver smag, som man siger.

Eller "det samme som altid", som en gæst udtrykte det.

Håb om stort overskud

Det årlige marked er over 20 år gammelt. Det holdes af Otterup Håndboldklubs Venner, og overskuddet går til børne- og ungdomsafdelingen i Otterup Håndboldklub. Ligesom Curt Storr og Finn Thygesen har som fast tradition at møde op, har mange af gæsterne det på samme måde, oplever Danni Kastberg, formand for håndboldklubbens venner.

Han har moret sig med at lave en lille statistik, som viser, hvor stabilt antallet af gæster er. Hvert af seneste 10 år har der hvert år været 1200 gæster med en margen på kun 100 til den ene og den anden side. Det koster 20 kroner at komme ind, og Danni Kastberg drømmer om, at der slutteligt opgøres et overskud på 25.000 kroner.

Sidste år sneede det, da markedet blev holdt. Denne gang var det strålende forår.

- Min erfaring er, at vejret ingen rolle spiller for, hvor mange der kommer, sagde Danni Kastberg, mens han så udover en fyldt hal.

Kræmmere i mindst 40 år: - Nej, vi tager ikke Mobilepay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce