0PLEVELSE: 200 børn fra Otterup Kommunes børnehaver fik et par timers gøgl og rabalder med Palle Krabbe
OTTERUP: - Det er på gaden, at gøglerne går. Og vi går rundt med de tommeste lommer...

Børnene sang med og klappede håndflader, mens cirkusdirektør Palle Krabbe trak i harmonikaen, da Otteruphallen i går lagde parketgulv til et par timer med den 51-årige tidligere elitegymnast, magister i idræt, tidligere højskolelærer og tv-kommentator Palle Krabbe.

I dagens anledning var han trukket i klovnens rolle for at underholde med sang, musik, gøgl og andre narrestreger.

- Klovnen er dig og mig. Nu har den været mig, så nu er det jeres tur, grinte Krabben, der ikke var alene i dyreriget. Han havde besøg af blandt andet unge snegle og græshopper fra børnehaverne, Sneglehuset i Egense og Græshoppen i Lunde.

- Op i luften og grib, lød opfordringen.

Og udstyret med tørklæder i farverig tyl og påfuglefjer fik ungerne lov at optræde for sig selv og hinanden i selskab med pædagogerne. Bevægelse og rytmik er alfa og omega i Palle Krabbes show. Og det er ikke alene cirkusdirektøren, der skal motionere i det lille Cirkus Dig og mig

- Børn gider ikke sidde stille ret længe. I den alder vil de bruge deres krop og sanser, medmindre de er spoleret af for meget tv-kiggeri, bemærkede Palle Krabbe, der har skrevet bøgerne "Hopla-Akrobat" og "Hoplagøgler."

Det legende barn og ungernes frie udfoldelser er nemlig drivkraften i den tidligere elitegymnasts univers, og han mener i øvrigt, at det er usundt for børns udvikling at dyrke eliteidræt i en tidlig alder.

I går fik de 3-6-årige børn til gengæld lov at lege for sjov. Og det befandt de sig godt med. Bag arrangementet står Otterup Bibliotek, institutionerne samt Otterup Håndboldklub, der stiller hallen til rådighed for børnenes oplevelser.

Og de bliver ikke mindre hæsblæsende og aktive, når skolefritidsordninger og håndboldklubbens børn mandag den 1. november skal opleve en ægte stuntmand i aktion.

Det sker også i den nye opvisningshal.
  • fyens.dk