Kirkegængere i Særslev Kirke oplevede langfredag en koncert af den helt særlige slags. Kirken havde nemlig inviteret til langfredagskoncert, hvor Joseph Haydns "De syv ord på korset" blev opført af Bjarne E. Hansen på violin, Carl Sjöberg på violin, Esther Mielewczyk på bratsch samt Søren Friis på cello.

Joseph Haydn skrev sit værk for over 200 år siden, fordi en domherre fra Cadiz bad ham om at komponere et stykke instrumentalmusik over Jesus' syv ord på korset.

Mellem de syv musikstykker gik sognepræst Gunvor Sandvad ud på gulvet foran musikerne og læste op fra evangeliet, hvor Jesus bliver korsfæstet sammen med to kriminelle. (maha)

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.