Kommunen vil ikke købe grund til traktortræk

Traktortrækket i Særslev har bedt om penge til at købe jorden, hvor der holdes traktortræk, men kommunen siger nej. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Kommunen vil ikke købe grund til traktortræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Traktortrækket i Særslev har bedt om penge til at købe jorden, hvor der holdes traktortræk, men kommunen siger nej.

Særslev: Traktortrækket til sommerfesten i Særslev trækker hvert år tusindevis af mennesker til byen. Det vil foreningen bag traktortrækket selvsagt gerne fortsætte med, men traktortrækket holdes på lejet jord, og denne ønsker landmanden at sætte til salg. Derfor har foreningen søgt om at få 500.000 kroner i Borgerpuljen til køb af de tre hektar jord. Traktortrækket har en lejekontrakt frem til 2025, men foreningen bag er usikker på, hvad der kan ske i fremtiden.

- Det gør, at vi fremadrettet ikke kender vores eksistens, og det vil være meget ærgerligt, da vi har et event, som har slået sig fast på danmarkskortet og vil kunne holde 10 års jubilæum næste år, skriver Claus Harboe fra bestyrelsen.

- De har en kontrakt, hvor de har lejet jorden i 10 år og er garanteret at kunne lave traktortræk frem til 2025, og derfor vil vi ikke købe den, siger formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune Mette Landtved-Holm (V).

Udvalget var splittet i beslutningen, hvor Socialdemokratiet med Pia Longet og Anette Lykke Jensen ønskede at give pengene.

- Jeg var tilhænger af, at vi skulle købe den. Hvis vi kan købe en sportshal, hvorfor så ikke en mark? Når man ser på, hvad vi bruger af penge på andre interesser, så synes jeg godt, at vi kunne have gjort det og dermed være med til at bevare traktortrækket, siger næstformand Pia Longet.

Dyrt at flytte

Claus Harboe har ikke hørt om afslaget endnu, da avisen kontakter ham, men han holder fast i håbet om, at jorden kan købes.

- Vi har et stort ønske om, at området bliver vores, men vi vil også være tilfredse med en langtidsleje igen. Vi bruger hele tiden midler på at forbedre banen, så vi vil være kede af, hvis det går tabt. Vi skal jo flytte både el og vand og en dyr bane. Omvendt håber vi, at en ny ejer vil kunne se, at det betyder meget for os, siger han.

Et andet argument er, at banen ligger perfekt med parkeringspladser og festplads.

- I år oplevede vi meget bedre sammenhæng med festpladsen, og det vil være så træls, hvis ikke det hænger sammen mere, siger han.

Kommunen vil ikke købe grund til traktortræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce