1. februar er der ansøgningsfrist for at få del i knap en million kroner, som Nordfyns Kommune deler ud til projekter i landsbyer og landdistrikter.

Nordfyn: Har du en god idé til et projekt, der kan være til gavn for det lokalområde, du bor i? Så har Nordfyns Kommune i omegnen af en million kroner at dele ud af.

Pengene ligger i "Puljen til lokale initiativer", ansøgningsfristen for at komme i betragtning er den 1. februar, og pengene skal gavne Nordfyns landsbyer eller landdistrikter og det er vigtigt, at mange i området kan få glæde af projektet.

Projekterne kan for eksempel være at forbedre fællesarealer i landsbyen, lave legepladser, skabe kultur eller øge muligheder for friluftsliv.

Projekterne kan for eksempel være at forbedre fællesarealer i landsbyen, lave legepladser, skabe kultur eller øge muligheder for friluftsliv.

De projekter, der finder nåde for politikernes øjne, kan få op til 75 procent i støtte.

Det betyder dog ikke, at ansøgerne selv skal stille med de resterende 25 procent i kolde kontanter, for beløbet kan arbejdes af, idet en frivillig arbejdstime kan omregnes til 156 kroner i egenfinansiering. Men - som der står i beskrivelsen af, hvad en ansøgning skal indeholde - skal det beskrevne timeforbrug være realistisk.

Ud over en beskrivelse af projektet og budgettet skal ansøgningen også indeholde en beskrivelse af, hvordan den fortsatte drift og vedligeholdelse skal betales.

I de områder, hvor der er et lokalråd, skal det bakke op om projektet og deltage aktivt.

I årets pulje til de lokale initiativer er der 960.000 kroner plus de penge, der eventuelt ikke er brugt i 2017.

På Nordfyns Kommunes hjemmeside kan du se mere om, hvad en ansøgning skal indeholde, og hvor den skal sendes hen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.