Kommunen straffer kontant

Det kan koste dyrt at udskyde en betaling i Otterup.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/Arkiv

Kommunen straffer kontant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie i Otterup overså betalingsfrist for sfo. Seks hverdage senere rykker kommunen med solidt strafgebyr

OTTERUP: Indbetalingskortet fra Nordfyns Kommune lyder på 1230 kroner og en betalingsfrist fredag den 5. september. Taksten for et barn i den kommunale skolefritidsordning om måneden.

10 dage senere - mandag den 15. september - modtager familien et nyt indbetalingskort. Tillagt en straf på 250 kroner eller en femtedel af beløbet for at overskride betalingsfristen. I alt 1470 kroner efter sølle seks hverdage.

- Jeg mener, det er helt hen i vejret. Det er første gang i de 16 år, vi har haft børn i kommunens pasningsordninger, at vi glemmer at betale. Og så en hilsen på 250 kroner. Det er tæt på uartigt, vurderer familiefar Søren Knudsen.

Højeste tilladte gebyr

Politikerne i Nordfyns Kommune har som hovedparten af landets kommuner valgt det højeste tilladte gebyr, ifølge lov om kommunale renter og gebyrer.

250 kroner skrives pr. automatik ud, når takster for daginstitutioner, musikskole, havneafgifter eller andet ikke betales til tiden af borgerne.

- Vi har ingen indeksering i forhold til beløbets størrelse. Det er ens for alle. Men mener man at være uforskyldt, er man velkommen til at ringe, siger Bo Borby, økonomiafdelingen i Nordfyns Kommune.

Gebyrer pålægges borgerne i en lind strøm. Men langtfra alle betaler de 250 kroner, og kontoen med skyldige gebyrer svulmer.

Således steg de skyldige gebyrer fra 211.289 kroner i februar i år til 621.631 kroner den 30. juni. En tredobling, der svarer til, at kommunen har knap 2500 gebyrsager ude at svømme.

Forklaringen er ifølge Bo Borby, at mange vælger at betale den oprindelige regning. Og dropper at betale rykkeren med gebyret på 250 kroner.

Ingen rykkers rykker

- System-mæssigt rykker vi ikke for rykkergebyrer. Nogle skylder både to og tre og fire gebyrer, men ifølge loven må vi ikke trække det skyldige beløb i folks overskydende skat, siger Bo Borby.

Han råder folk til at tilmelde deres regninger til betalingsservice. For at undgå den slags episoder.

Det har Søren Knudsen dog ikke tænkt sig. Han fortsætter med sin netbank, og har netop betalt familiens regning for "fritten" i september inklusive det voldsomme rykkergebyr.

Sidste frist for indbetaling var nemlig den 22. september. Ellers ...

Kommunen straffer kontant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce