Landdistriktskoordinator Hanne Bille mener, at vi har grund til at være stolte, når Realdania gør oasen i Krogsbølle til et eksempelprojekt.

Krogsbølle: Nordfyns Kommune har med 150.000 kroner bakket solidt op om den nystiftede forening Oasen Krogsbølle Midtby, så den kunne købe den tomme grund på Krogsbølle Bygade 42. Og landdistriktskoordinator Hanne Bille er meget glad for, at Realdania har prioriteret projektet så højt.

- Det er vildt fedt, at vi har en landsby med et grønt område, som er udvalgt som eksempelprojekt for Realdania. Det kan vi være stolte over. Vi arbejder for de levende landsbyer med levende områder, som, folk synes, er hyggelige, siger hun.

Flere andre nordfynske landsbyer, herunder Veflinge, som man kunne læse i søndagsavisen, arbejder på lignende projekter, og det er der ifølge Hanne Bille en god grund til.

- Det er en supergod ide med de her samlingspunkter, og det er også en del af vores landdistriktspolitik, at vi arbejder for at få flere lokale samlingssteder. Det er godt, hvis vi kan få de steder til at se indbydende ud, så man har lyst til at gå en tur derhen og måske tage sine børn eller børnebørn med, siger hun.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Realdania: Nordfynsk landsby får penge til grøn oase

Realdania: Nordfynsk landsby får penge til grøn oase